DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi'nin konvoyuna Kerkük yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi'nin konvoyuna bugün (1 Aralık) Kerkük yakınlarında gerçekleştirilen bombalı saldırı şiddetle kınanarak, 'Salihi'nin bu saldırıdan yara almadan kurtulması sevindiricidir' denildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Salihi'yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve Türkiye'nin her zaman Irak Türmen halkının yanında olduğu vurgulanan açıklamada şöyle:

"ITC Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun 25 Haziran 2013 tarihinde Tuzhurmatu’da gerçekleştirilen bir terör saldırısında şehit edildiği halen hatırlardadır. Irak’ta Türkmen nüfusun yoğun olduğu bölgelerde son dönemde artış gösteren ve bir kısmı Türkmen toplum önderlerini doğrudan hedef alan terör eylemlerini endişeyle takip ediyoruz. Irak’taki güvenlik durumunun son dönemde kötüleşmesinden olduğu kadar, bu saldırıların etnik veya mezhepsel gündemlerle gerçekleştirilmesinin bu ülkeyi kaosa sürüklemesinden de kaygı duymaktayız.

Irak’ta siyaset sahnesinde boy gösteren tüm kesimlerin temsilcilerine, Irak’ın barış ve istikrarı için lüzumlu olan adımları vakit geçirmeden atmaları çağrısında bulunuyoruz." (SSA)