ANKARA. () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı Irak kriz masası yaptığı açıklamada, "Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. 7 TIR'lık malzemenin bugün (9 Temmuz) bölgeye sevk edilmesi planlanmaktadır. 4 TIR'lık insani yardım malzemesi ise daha sonra bölgeye gönderilmek üzere Şırnak'ta depolanacaktır" denildi.
Dışişleri Bakanlığı Irak kriz masası tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak'a olan insani yardımların devam edeceği belirtilerek, "Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan gıda, giysi ve battaniye gibi muhtelif yardım malzemelerinden oluşan 7 TIR'lık malzemenin bugün (9 Temmuz) bölgeye sevk edilmesi planlanmaktadır. 4 TIR'lık insani yardım malzemesi ise daha sonra bölgeye gönderilmek üzere Şırnak'ta depolanacaktır. Öte yandan, AFAD tarafından Habur sınır kapısı sıfır noktasında insani yardımların ulaştırılacağı bir depo 8 Temmuz tarihinde faaliyete geçmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Yapılan açıklamada, Irak'ta alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personelinin ülkemize sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürüldüğü de belirtilerek, "Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır" ifadelerine yer verildi.