DIŞİŞLERİ Bakanlığı tarafından Irak'taki son siyasi gelişmelere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un, yeni hükümeti kurmak üzere Haydar El İbadi'yi 11 Ağustos tarihinde Başbakan olarak görevlendirmiş olması önemli ve olumlu bir gelişmedir. Sayın El İbadi'ye görevinde başarılar diliyoruz" denildi.
Türkiye ile Irak ilişkilerine vurgu yapılan açıklamada, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un, yeni hükümeti kurmak üzere Haydar El İbadi'yi 11 Ağustos tarihinde Başbakan olarak görevlendirmiş olması önemli ve olumlu bir gelişme olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Sayın El İbadi'ye görevinde başarılar diliyoruz. Türkiye, dost ve komşu Irak'ta yaşanan güvenlik krizinin çözümünü, siyasi sürecin aksatılmadan ilerletilmesinde görmektedir. Bu bağlamda 30 Nisan 2014 tarihinde yapılan parlamento seçimlerini müteakip Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin gerçekleştirilerek, yeni hükümetin kurulması aşamasına gelinmesini doğru yönde atılan adımlar olarak memnuniyetle karşılamaktayız. Hükümetin hızlı bir şekilde ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir anlayışla kurulması, Irak'ın içinden geçmekte olduğu ve bölgemizin tamamını olumsuz yönde etkileyen krizin aşılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlayışla tüm Iraklı siyasi liderlere uzlaşı içinde hareket etmeleri ve yeni hükümetin kurulmasına destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Türkiye bu süreçte, geçmişte olduğu gibi Irak halkının ve demokratik güçlerin yanında yer alacak; siyasi sürecin aksamadan ilerletilmesine destek verecektir. Irak hükümetinin kurulmasını takiben, ikili ilişkilerimizi halklarımız arasındaki tarihi dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağlarına yakışır şekilde güçlendirerek, bölgemize örnek teşkil edecek bir seviyeye getirmeyi arzu ediyoruz."