DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Belediye Başkanı aday tanıtım toplantısına katılmak üzere gittiği Aksaray'da yaptığı açıklamada, "Avrupa’daki insanlarımız biz Türk’üz demekten çekiniyorlardı. Şimdi insanların gözlerinin içine bakıyorlar. Türklerin pasaportu gümrük kapılarında kenara atılıyordu. Şimdi saygı gören bir devletin insanları oldular'' dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,  Ak Parti Belediye Başkanı aday tanıtım toplantısına katılmak üzere akşam saatinde Aksaray'a geldi. Aksaray Üniversitesi konferans salonunda yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Bakan Davutoğlu, "Bu yola çıkışımız, Hoca Ahmet Yesevi'ye, Kılıçaslan’a, Fatih Sultan Mehmet’e dayanır. Ak Parti sadece parti adı değildir; On yıldır yürüyen kervanın adıdır "dedi.
 10 yılda bu ülke de yaşanalardan da bahseden Bakan Davutoğlu, şunları söyledi: "2001 yılında bu ülke de bütün can damarları kesilmişti. Ümitler yoktu. Demokrasinin tahkim edilmesiyle millet iradesi ile Ak Parti iktidara gelmiştir. Demokrasi tarihinde her on yılda bir milletin önü kesilmiştir. Adnan Menderes, 'Yeter Söz Milletindir' dedikten sonra idam edilmiştir. Son 12 yılda bizim de önümüzü kesmeye çalıştılar. 30 Mart seçimleri sadece yerel seçim değil, kader seçimidir. Her seçimde önümüze engeller koydular. 2001’de genel başkanımızın önüne yasaklar konularak önü kesilmek istendi. 2004’te Kıbrıs müzakereleri ile saldırdılar. 2007’de Cumhuriyet mitingleri ile engel koymaya çalıştılar. 2009 seçimlerinde partimizi kapatmaya çalıştılar. 2013’te bu ülkeyi karamsarlığa sürüklemeye çalıştılar. 2013‘te gezi olayları ve 17 Aralık’ın sonrasını göstermeye çalıştılar. Ancak 2013 güzel olaylarla da anılacaktır. Çözüm süreciyle hatırlarız. Kaza haberinin dışında şehit haberlerini duymaz olduk. Binlerce yıla dayanan kardeşliğimiz devam edecektir.14 Mayıs 2013’te IMF’ye olan son borcumuzda ödenmiştir."
Başı açık ve kapalı öğrencilerim oldu diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "TBMM’de kamu da başörtüsü sorunu ortadan kalktı. 28 Şubat olayı nedeni ile yurt dışında ağlayan öğrenciler gözlerimizin önünden hiç gitmedi. İnsanlarımıza ikinci sınıf muamele yapılması sona erdi. Avurpa’daki insanlarımız biz Türk’üz demekten çekiniyorlardı. Şimdi insanların gözlerinin içine bakıyorlar. Türklerin pasaportu gümrük kapılarında kenara atılıyordu. Şimdi saygı gören bir devletin insanları oldular" diye konuştu.