ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan temas hattında meydana gelen ve can kayıplarına neden olan çatışmalarla ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, gelişmelerin Yukarı Karabağ sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğu belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: 'Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarındaki temas hattında son günlerde meydana gelen ve çok sayıda can kaybıyla sonuçlanan çatışmaları üzüntü ve endişeyle izliyoruz. Çatışmalarda şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, ailelerine ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz. Bu olaylar Güney Kafkasya'da barış, istikrar ve işbirliğinin önünde en büyük engeli teşkil eden Yukarı Karabağ sorununa acil çözüm bulunması gereğini bir kez daha ortaya koymuştur.
Sorunun çözümsüzlüğünün devamı hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmemekte, bölge ülkeleri arasında iyi komşuluk ve işbirliğine imkan verecek bir ortamın oluşturulmasını engellemektedir.
Türkiye, bölgeye komşu ve Minsk Grubu üyesi bir ülke olarak, Yukarı Karabağ sorununun çözümü dahil, bölgede tam ve kapsamlı normalleşme yönündeki çabalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.'