YENİDEN aday gösterilmeyen CHP’li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, yanındaki partililerle birlikte bugün Belediyeden CHP İlçe Seçim Bürosu’na yürüdü.
Didim’de CHP’den meclis üyeliği için adaylık başvurusu yapan Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay belediye başkan adayı olarak açıklanırken Mümin Kamacı, “Bu büroda 31 Mart Pazartesi günü saat 09.00’da buluşarak belediyeye tekrar yürüyeceğiz” diyerek CHP dışından aday olacağının sinyallerini verdi.
Didim Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı’nın MYK ve PM kararı ile aday gösterilmemesi bugün bir grup partilinin tepkisine neden oldu. Saat 11.30’da Didim Belediyesi önünde toplanan partililer, Belediye Başkanı Mümin Kamacı öncülüğünde Cumhuriyet Caddesi üzerinden CHP İlçe Seçim Bürosu’na yürüdü. Yürüyüş öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, parti değişikliği durumunda Didimliler'in "Didim’e gelen ödenek kesilir" düşüncesine kapılmaması gerektiğine belirterek, şöyle dedi:
"Yardım, dün de yoktu yarın da yok. Gerçekten sizlerin paraları ile hizmet ürettik. Mekan sizin, kartopu gibi büyüye büyüye ilerleyeceğiz. Bu halkın ne olduğunu Ankara ve herkes görecek, sizlere beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum."
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı başarılı olan, çalışan bir başkan olarak karşılaştığı durumu hazmedemediğini ileri sürdü. Başkan Kamacı destek sloganları arasında devam ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ankara'dan gelen bu talimata nasıl cevap vereceğinizi biliyorsunuz. Ankaralarla bu iş olmaz, Didim halkı buna razı gelmez. Bunlar parti logosu ile iş bitiyor sanıyor ama bu iş öyle olmaz. Siz talimatla mı oy vereceksiniz? Burada her kesimden insan görüyorum. Biz artık parti çemberini de aştık. Biz önce insan felsefesi ile yola çıktık; dil, din, ırk gözetmeksizin hizmet ettik. Onun için genel merkezin aldığı karar onları bağlıyor. Bizi bağlamıyor. 30 Mart’ta talimatla bir şey olmadığını görecekler. Bu büroda 31 Mart Pazartesi günü saat 09.00’da buluşarak belediyeye tekrar yürüyeceğiz. 31 Mart’ta burada buluşalım."
"GELDİĞİM İNSANLARLA GİTMESİNİ BİLİRİM"
Belediye önünden başlayan yürüyüşte Kamacı’ya CHP’li İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İlçe Başkanı Şavgu Aydın, ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili destek verdi. Seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa seslenen CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, şöyle konuştu:
"Mümin Kamacı ile CHP Didim’de yüksek oy oranlarına imza attı. Yüzde 26 ile gelip, yüzde 50’lilere yükseltti. Maalesef pazar günü çıkan sonuçlara üzüldük. Aydın milletvekilleri durumu bizden öğrendiler. Ben bu partinin her kademesinde birçok yerde konuştum. Hayatımda içimi en yakan konuşmalardan birisini yapıyorum. Bu çatı altında her zaman yükselen çıtanın sesi olmaya çalıştım ama maalesef sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Bunu yapanlara sandıkta gereken cevabı sizler vereceksiniz. Bizler Atatürkçü, laik, demokrat insanlar olarak, 6 oku benimsemiş insanlar olarak, aynı çizgimizden ödün vermeyeceğiz. Yeni aday arkadaşın ekibinin önünü tıkamamak için geldiğim insanlarla gitmesini bilirim."
Açıklamaların ardından partililer Kamacı’ya sevgi gösterisinde bulundu. CHP PM’den adaylık kararıyla ilgili ilçe örgütüne resmi bir yazı ulaşmadığı belirtilirken, henüz resmi istifaların olmadığı bildirildi.