AYDIN’ın Didim İlçesi’nde 10 yıldan bu yana belediye başkanlığı görevini sürdüren ve geçen aralık ayında tekrar aday gösterilen CHP’li Mümin Kamacı’nın, Belediye Başkan adaylığının MYK ve PM kararı ile iptal edilip yerine Deniz Atabay’ın aday gösterilmesine tepki gösteren partililer Aydın İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Bir grup partli, Mümin Kamacı’nın adaylığının iptal edilmesinden sorumlu olduğunu iddia ettikleri Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun afişini indirdi. Didim İlçe Başkan Yardımcısı Okan Kılıç, bin 100 partilinin istifa dilekçesini İl Başkanı Barkan Kalınomuz’a teslim etti.
CHP Genel Merkezi tarafından daha önce Didim Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan, ancak son PM toplantısında adaylığı iptal edilen Belediye Başkanı Mümin Kamacı için CHP Didim İlçe Teşkilatı tepki gösterdi. Pazar günü akşam saatlerinden itibaren ilçede yürütülen tepki eylemleri bugün il merkezinde sürdürüldü. Otobüsler ve özel araçlarıyla Aydın’a gelen yaklaşık 1000 partili, slogan atarak yürüyüş yaptı. CHP il binası önünde toplanan partilileri, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, pencereden selamladı.
ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN PANKARTINI İNDİRDİLER
Didim’den gelenler arasındaki bir grup partilinin, binaya girip, çatıda asılı olan Özlem Çerçioğlu’na ait afişi söküp, aşağıya atması üzerine gerginlik yaşandı. Binanın alt katlarında bulunan CHP Aydın İl Teşkilatı üyeleri tarafından yakalanan dev pankart, tekrar başka bir kata asıldı. Didim’den gelen CHP’li grup da tepkilerini dile getiren, üzerinde Mümin Kamacı’nın fotoğrafının yer aldığı 'Her yer Didim, her yer direniş', 'Didim’in ilacı Mümin Kamacı' yazılı pankartları binaya asıp, uzun süre, 'Bizi satanı biz de satarız', 'Didim’i kaybeden Aydın’ı kaybeder', 'Kamacı yoksa, Özlem’e de oy yok', 'Özlem uyuma Kamacı’ya sahip çık', 'Ankara şaşırma sabrımızı taşırma'  sloganları attı.
1100 PARTİLİ İSTİFA ETTİ
Grup adına basın açıklamasını yapan CHP Didim İlçe Başkan Yardımcısı Okan Kılıç, Genel Merkez’in yanlış bir karar aldığını belirterek bundan dönülmesini istedi. Mümin Kamacı’nın sahipsiz olmadığını göstermek için Aydın’a geldiklerini belirten Kılıç, şöyle dedi:
"Genel merkezimiz aday adaylığı sürecinde yaptığı kamuoyu ve anket çalışmalarında Mümin Kamacı’nın diğer aday adaylarına fark attığını görerek Aralık ayında Parti Meclisi toplantısı sonrası tekrar Mümin Kamacı’yı belediye başkan adayı gösterdi. Partinin kapısından bir kere bile girmemiş bir ismin Didim’de bir karşılığı yoktur. Partiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir ismin bize zorla, baskıyla başkan adayı olarak lanse edilmesini biz teşkilat olarak kabul etmiyoruz. Özlem Hanım’ı tanıdığımız günden beri destek verdik. Bugün de başkanımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Bugün partimize ulaşan istifa sayısı bin 100’ü geçmiş durumda. Yapılan son ilçe başkanlığı seçimine katılan partili sayısı bin 150’ydi. Bu yanlış karardan dönülmezse seçimlerde sandık başlarına görevli bulamayacaklar. Kiminle bu seçimi kazanacaklar."
Basın açıklaması ardından il binasına çıkan CHP Didim İlçe Başkan Yardımcısı Okan Kılıç, yanında getirdiği istifa dilekçelerini İl Başkanı Barkan Kalınomuz’a teslim etti.
KALINOMUZ: KAOS VAR
Gelişmelerini değerlendiren CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Ön seçim yapılması gerektiğini daha önce genel merkeze bildirdiklerini fakat bunun kabul görmediğini açıklayan Kalınomuz, "Maalesef Didim’de böyle bir kaos var, sıkıntı var. Bu sıkıntıyı aşmak zorundayız. Arkadaşlarımızla oturup konuşacağız" dedi.
İl Başkanı Barkan Kalınomuz ile yapılan görüşme ardından alandan ayrılan grubun akşam saatlerine genel merkeze gitmek için Ankara’ya doğru yola çıkacağı belirtildi.