ANKARA, () - ÜLKÜ Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı 2. Geleneksel Türkiye Geneli Bilgi Yarışması finali 23 Haziran 2014 tarihinde MHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Finalde yarışacak illerin belirlenmesi için gerçekleştirilen 1. etap neticesinde Adana, Amasya, Bolu, Bursa, Düzce, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Samsun, Yalova illerinden üçer yarışmacı; Türk tarihi, İslamiyet, Genel Kültür, Teknoloji, Spor, Edebiyat, Müzik, Sinema, Ülkücü Hareket ve Ülkemizde yaşanan güncel olayları kapsayan toplam 30 soruya tabi tutularak tatlı bir rekabet içerisinde yarıştı. Yarışmanın final etabına Devlet Bahçeli, MHP Divan Üyeleri, MHP Milletvekilleri, İl Ocak Başkanları ve çok sayıda Ülküdaşımız katılım gösterdi. Programa ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlandı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Olcay Kılavuz açılış konuşmasında şunları söyledi: "Ülkü Ocakları Türk gençliğinin Lider Ülke Türkiye hedefine ulaşması için yoğun bir çaba sarf etmektedir. Bugün burada gerçekleştirilecek olan bilgi yarışması da, bu hedefe giden yolda küçük bir işaret taşı olacaktır. Ülkü Ocakları bir muhabbet kapısı olduğu kadar, bir ilim tedrisinin de adresidir. Türk- İslam medeniyetinin zengin kaynaklarından beslenen kurumumuz, Türk gençliğinin de bu kaynaklardan feyz alarak yetişmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Ülkülerimiz zaman ve mekânları taşıran bir yüceliği bünyesinde barındırmaktadır. Ancak bu yüce hedefe ulaşmak için herşeyden önce kendimizi tanımak ve geliştirmek durumundayız. Türkiye’nin güçlü ve büyük bir ülke olması için, Türk gençliğinin bilgili ve azimli olması gerekmektedir. Çünkü büyük hedeflere ancak büyük ruhlu insanlar ulaşabilirler. Türk milletinin layık olduğu huzur ve refah zeminine kavuşabilmesi için, Türk gençliğinin kararlı ve gayretli olması şarttır. Türk gençliği ilmi ve ahlakı kendisine rehber edinerek, karşılaştığı problemleri akılcı ve makul öneriler getirmek suretiyle aşarak, milletimiz için aydınlık bir yolu inşa edecektir. Bu zorlu yolu aşmak için muhtaç olduğu kuvvet de damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Köklü bir dile, yüksek bir kültüre, büyük bir medeniyete sahip olan yüce milletimiz her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Ezilmeye, sömürülmeye, itilip-kakılmaya asla tahammül edemeyiz. Geri kalamayız ve güçsüz düşemeyiz. Ecdadımızın açtığı milli istiklal ve milli istikbal yolunda daha hızlı bir şekilde ilerlemek mecburiyetindeyiz. Tarih şuuru, millet menfaati ve milli ülkü bize bunu gerektirmektedir."

Olcay Kılavuz, "Türk- İslam medeniyetinin adalet ve refahından tüm insanlığı nasiplendirmek en nihai amacımızdır. Ülkü Ocakları işte bu inanç ve gayenin neşv-ü nema bulduğu bir mukaddes çatıdır. Türk milletini mutlu, Türk devletini kutlu kılma mücadelesi her ülkücünün şahsında yankısını bulan büyük bir idealdir. Kerkük’ün yaralarını sarmak, Kaşgar’ın gözyaşını dindirmek, Halep’in ağrılarını durdurmak ve Kudüs’ün yüzünü güldürmek; ancak ve ancak ülkücülerin kıtaları kuşatan ufku ve dağları titreten kararlılıklarıyla mümkün olabilecektir. Disiplinsiz, metotsuz ve plansız bir yere varmak asla mümkün değildir. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in de belirttiği gibi 'Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgâr tayin eder' Teşkilatlarımız büyük bir inanç ve disiplin içerisinde, Ülkücü hareketin başarıya ulaşması için gayret göstermekte, yaşamlarının birçok merhalesinden fedakârlıkta bulunarak davaya hizmet etmeye devam etmektedir. Ülkü Ocakları çağın şartlarını doğru ve milli bir bakış açısıyla okuyarak, temel değerlerinden kopmadan, gelişmeye devam edecektir. Eğitim faaliyetlerimiz hız kesmeden sürecek, Türk gençliğinin karşılaştığı her problem; gerekli analizlere tabi tutulduktan sonra, ülkücü bir bakış açısıyla cevap bulacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından Türkiye Geneli Bilgi Yarışması’nın final etabına geçildi. Türkiye genelinde Ocaklarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bilgi yarışmalarında değişik kategorilerde sorulan sorulara en fazla doğru yanıtı veren gençlere Ankara’da bilgi yarışmamızın finalini gerçekleştirmek üzere toplandı.

Yarışmada ilk üç sıralamasına giren iller şu şekilde belirlendi:

1. Samsun Ülkü Ocakları: Arzu Bilgin, Semih Ayna, Esen Kahraman,

2. Kocaeli Ülkü Ocakları: Burak Oruç, Ertuğrul Gazi Karasu, Melih Çalık

3. Bursa Ülkü Ocakları: Alperen Karabulut, Batuhan Kürşat Haspolat, Muhammet Kürşat Ünlüer.

Yarışma sona erdikten sonra dereceye giren gençlere hediyelerini Devlet Bahçeli ve Olcay Kılavuz tarafından verildi. Ayrıca Devlet Bahçeli tüm katılımcılara saat hediye etti. Ardından milletvekilleri, MHP Başkanlık Divanı ve MYK Üyeleri tarafından tüm katılımcılara teşekkür edilerek katılımlarından ötürü hediyeleri verildi.

Program bittikten sonra Devlet Bahçeli ve Olcay Kılavuz, tüm katılımcılar ve İl Ocak Başkanları ile hatıra fotoğrafı çekildi.

(FOTOĞRAFLI)