SÖZLÜ'DEN, BAHÇELİ'YE KURT HEYKELİ VERDİ
Mersin'den Adana'ya karayolu ile gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye binası önünde üzerine kırmızı gül yaprakları serpilen ve vatandaşlar tarafından coşkulu alkışlarla karşılanan Bahçeli, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün konuğu oldu. Ziyarette belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Sözlü, Bahçeli'ye bozkurt heykeli, kentin simgelerinden olan Sabancı Merkez Camii'nin maketini, Bahçeli'nin kara kalemle yapılmış resmini ve bir vazo hediye etti. MHP lideri daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Kerkük Yardımı Fotoğraf Sergisi'ni gezdi. Bahçeli, Sözlü'den sergiyle ilgili bilgi aldı. Sergi gezisinin ardından Bahçeli, aracına binerek Yüreğir Serinevler Spor Salonu'na hareket etti.
YEREL SEÇİM ZAFERİ İÇİN TEŞEKKÜR
Burada yaklaşık bin 500 kişiye seslenen Bahçeli, 28 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir belediyesi ile birlikte 8 ilçede MHP'yi tercih eden Adanalılara teşekkür etti, teşkilat yöneticilerini kutladı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert dille eleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluklara bulaştığını öne sürüp, milleti etnik ve mezhep temelli ayırmaya çalıştığını, bu nedenle cumhurbaşkanı olamayacağını ifade eden Bahçeli, "Şimdi bütün Adanalılar, sizlere sesleniyorum; gönül verdiğiniz partiyi iktidar yapmak sizin en doğal hakkınızdır. Ama devlet başkanlığını, mezhep temelli ayırırsanız, etnik temelli kışkırtırsanız, farklı farklı davranışlara götürürseniz, Türkiye'nin çatışması, bölünmesi kaçınılmazdır" dedi.
'ÜLKÜCÜNÜN GARDAŞI OLAMAZSIN'
Erdoğan'ın Ülkücülerden destek istemesine tepki gösteren Bahçeli, "Yeri geliyor Ülkücü gardaşlarından oy istiyor. Şimdi Adana'dan sesleniyorum; Recep Tayyip Erdoğan, sen Ülkücünün gardaşı olamazsın. Arada sırada mektup okumakla, 3-5 kişiye iş buluyorum aldatmacasıyla Ülkücü gardaşlığından vazgeç. Senin kendinden başka kimsen yok, gardaşın da ortada yok. Şimdi kalkmış, faşist diyor, katil diyor, her türlü suçlamayı yapıyor. Seçim dönemi geldi mi bir Ülkücü gardaşlık sevdası tutuyor. Aslı yok, dibi yok" diye konuştu.
Bahçeli, 10 Ağustos'ta vatandaşlardan mutlaka oy kullanmalarını, sandıkta Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tercih etmelerini istedi.
Kalabalığı selamlayan Bahçeli'ye kepenek hediye edildi. Kepeneği giyen Bahçeli, bu halde objektiflere gülümsedi. Ayrıca Yörük şalı ve diğer hediyeleri kabul etti.
Bahçeli, daha sonra karayolu ile Kahramanmaraş'a gitti.
Murat KİBRİTOĞLU- Akif ÖZDEMİR-Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA, ()

FOTOĞRAFLI