BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Yasin Aktay’ın “Türk diye bir ırk yoktur” sözlerine tepki göstererek, "Demek ki bu kişinin soy problemi var” dedi.
Mustafa Destici, partisinin Kayseri teşkilatını ziyarette yaptığı açıklamada, Ak Partili Yasin Aktay’ın, dün Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenen panelde, “Türk dediğin bir sentezdir. Türk diye bır ırk yok” sözlerine tepki gösterdi. Türk ırkının yok denilmesiyle yok olmayacağını belirten Destici, "Büyük Türk milleti 10 asırdan fazla bir süredir İslamın sancaktarlığını yapmış. Büyük Türk milletinin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Onun için de gururla diyoruz ki Türk milliyetçisiyiz. Birilerinin Türk ırkı yoktur demesi, büyük Türk milletinin yokluğu anlamına gelmez, sadece o kişinin soy problemini ortaya koyar. Demek ki bu kişinin soy problemi var" dedi.
Türk milletinin her dönemde azınlıklara, etnik kökenlere, dini inanca sahip olanlara karşı, hep hoşgörü içinde olup kardeş olarak gördüğünü hatırlatan Mustafa Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kardeşliğin hukukunu, hepsi bir yılan gibi zaman kolluyorlar ve zamanını bulduklarında Türk milletini sokmaktan geri durmuyorlar. MKYK üyesinin bir soy problemi olduğu ortada ki, böyle bir ifade kullanabiliyor. Şunu sormak lazım, sen önce kendi soyunu bir açıkla, hangi soyun mensubusun. Hangi mezhebe mensupsun. Biz de ona göre değerlendirme yapalım. Eğer Türk diye bir kavim yoksa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Ak Parti’nin MKYK üyesi olan, strateji enstitüsünün başkanlığını yapmış kişi, bunu söylüyorsa, bir gerekçesi vardır diye düşünüyorum. Herhalde soyu- sopu olan birisidir. Hangi soy- soptan geldiğine rahatlıkla cevap verir diye düşünüyorum. Bir Türk olarak, bu kişinin cevabını da merak ediyorum."
"BAŞBAKAN PKK ÇİZGİSİNE GELDİ"
Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da çözüm süreci diyerek PKK çizgisine geldiğine dikkat çekti, "Maalesef bu coğrafyada Türk ile problemi olanlar olduğu çok net bir şekilde ortada. Hala, Anadolu’da Türk varlığını sindirebilmiş, kabullenebilmiş değiller. Bu kafalar, başbakanı PKK ile müzakere masasına oturtmuştur. Türk yoktur derler, ama öbür taraftar her iki cümlelerinden biri Kürttür. Büyük unsur Türk milletini yok sayarken, yeni bir millet ve kavim oluşturma çabası içindedirler" diye konuştu.