Hakan TÜRKTAN- Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,  "AK Parti, MHP'den istifa eden arkadaşlarla da görüşüyoruz. İşin doğrusu hepsini de BBP'de görmek isteriz" dedi.
Mustafa Destici, Eskişehir'de basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de gündemin çok yoğun olduğunu belirten Destici, işkence olayları nedeniyle de dünya kamuoyunda dikkatlerin Suriye'ye çevrildiğini anlatırken şöyle devam etti:
"Suriye'de bugün hayatını kaybeden ya da işkenceyle öldürülenlerin 15'i Hıristiyan olsa acaba Batı yine de bunu seyredecek miydi? Bu neticeye gelinmesinde Türk dış politikasındaki hatalarında bir payı vardır diye düşünüyorum."
Türkiye'nin hala 17 Aralık sürecinden seçime kadar çıkamayacağını bildiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şöyle devam etti:
"İzmir başsavcısına yapılan müdahale çok net ortaya koyuyor ki siyasetin eli şu an sonuna kadar yargının içerisindedir. Yargının bağımsız olduğunu hiç kimse iddia edemez. Dünden daha bağımsız olduğunu kimse iddia edemez." 
ANAYASA MAHKEMESİ'NE KADAR GİDECEĞİZ Seçimlere 15 siyasi partinin girdiğini ancak yardımı 3 siyasi partinin aldığını belirten Mustafa Destici, bu konuda hak ihlaliolduğunu ve Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi. Destici şöyle konuştu: "Seçim geliyor. 315 trilyon para. Zehir zıkkım olsun. Sadece 3 parti alıyor. Milletin parası bu. Bir kere bu çok fazla bir para. Dünyanın hiçbir tarafında böyle bir para yok. Seçime 15 parti giriyor yardımı 3 parti alıyor. 180 trilyon AK Parti, 90 trilyon CHP, 45 trilyon MHP. Bakın burada nasıl anlaşıyorlar. Sessiz sedasız şu anda bu paralar hesaplarına yattı. Maliye Bakanlığı'na başvurduk, hakkımız olan parayı istedik. Onlar 'ret' verdi, şimdi Danıştay'a gittik. Oradan da bireysel başvuru yaparak Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz."
Destici, cemaatin dün iyi, bugün kötü olarak değerlendirildiğini, HSYK'nın dün demokratik, bağımsız, tarafsız gösterildiği halde bugün örgütün bir şubesi olarak nitelendirildiğini buna benzer çok sayıda birbiriyle zıt görüşlerin dile getirildiğini olduğunu anlatırken şunları ekledi:
"Dünle bugünü gözümüzün önüne koyarsak, yarın da çok başka şeyler duyabiliriz. Onun için hemen inanmamamız, teslim olmamamız, vatandaşımızın bir karar vermemesi lazım. Yarını da beklemek gerekir. Yarın da çok farklı sözler duyabiliriz." Kuru fasulyenin 12, patatesin fiyatının 6 liraya çıktığını söyleyen Destici şunları ekledi;
"Şimdi Allah'a şükür 'bir paralel yapımız' var. Bu paralel yapı olmasaydı ya da sona ererse yeni bir düşman nereden bulacaklar bilmiyorum. Çünkü siyaseti bu şekilde yapıyorlar, alışkanlık haline gelmiş. Bütün şey paralel yapı. Yağmur yağmıyor, kuraklık var. Yakında bunu da paralel yapıya bağlayabilirler."  Destici, bir gazetecinin AK Parti'den istifa eden milletvekillerinin BBP'ye geçeceği iddiaları olduğunu ifade etmesi üzerine, "Hepsi geçecek. Toplumun her kesimiyle görüşüyoruz. O arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Türkiye'de özellikle yerel seçimlerden sonra, yerel seçimlerin sonucuna göre Türkiye çok büyük bir ihtimalle erken bir genel seçim yaşacak. Ankara bu anlamda çok hareketli. Görüştüklerimiz, konuştuklarımız var.  Ak Parti, MHP'den istifa eden arkadaşlarla da görüşüyoruz. Hepsini BBP'de görmek isteriz. Önümüzdeki günlerde bazı gelişmeler yaşanabilir. Ama şu bir gerçek; alternatif Büyük Birlik Partisi, toparlanma adresi de BBP'dir."