İbrahim EMÜL/TOPRAKKALE (Osmaniye), () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimler öncesinde iktidar partısının yeni bir propoganda çıkarttığını belirterek, "İktidar partisi şöyle bir propaganda geliştiriyor, meclistekiler de onun peşine takılıyor. Neymiş, efendim belediyelerde iktidar partisi olmazsa hizmet yapılamazmış. Bu tamamen kara bir propaganda" dedi.

"TOPLAMA KAMABALIKLARA KONUŞMUYORUZ"

Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi'nde belediye başkan Adayı Ali Bekirçavuşoğlu'nun seçim bürosunun açılışını yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 81 ilin tamamında seçime katıldıklarını söyledi. 30 Mart Yerel Seçimleri için 'Alternatif Var' sloganı seçim gezilerini sürdüren Destici,  iktidarı eleştirdi. Destici, "Şimdi iktidar partisi şöyle bir propaganda geliştiriyor, meclistekilerde onun peşine takılıyor, Neymiş, efendim belediyelerde iktidar partisi olmazsa hizmet yapılamazmış. Bu tamamen kara bir propaganda. Seçim kazanmak adına geliştirdikleri bir seçim argümanı. Bunun doğru bir tarafı yok. Biz birileri gibi sadece il merkezlerine gelip toplama kalabalıklara konuşup onu da akşam televizyon ekranlarında seyrettirip gitmiyoruz. Biz siyasi ahlaka, nezakete aşırı hassasiyet gösteriyoruz. Seçim meydanlarında akşamları izliyorsunuz hiç birisi, milletin meselesini konuşmuyor. Bir kayıkçı kavgasına düşülmüş, hiçbirimizin kabul etmeyeceği hakaretler, kötülemeler suçlamalar, küfürleşeler gerçekten ben bunları ayıplıyorum ve bütün siyasetçilerimizi, siyasi edebe, siyasi ahlaka, siyasi nezakete ve milletin meselelerini, ülkenin meselelerini konuşmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"BİRBİRİNİZLE KAVGA EDERKEN KIRIM ELDEN GİDİYOR"

Karadeniz'in üstünde Kırım'ın elden gittiğini kaydeden Destici, hükümetin dış politikadaki tutumunu da eleştirerek şöyle konuştu:

"Rusya Kırım'ı fiilen işgal etmiş durumda ve o Kırım Tatarları, Kırım Türkleri yüzyıllardır inanılmaz baskı altındalar. Milyonlarcası Sovyet işgalinde katledildi. Milyonlarcası ülkesini terk etmek zorunda bırakıldı ve onların yerine Rusları getirdiler yerleştirdiler ve şu anda ne diyor Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Orada Ruslar var onun için oraya ben müdahale ederim' diyor. Bende buradan iktidarıyla, muhalefetiyle siyasetçilerimize diyorum ki, birbirinizle siz kavga ederken Kırım elden gidiyor. Suriye'de 100 binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan mülteci konumuna geldi ve Suriye bölünüyor. Bizim istemediğimiz bir şekilde. Suriye istikrarlaşınca, iç savaş olunca bedelini Türkiye'de ödüyor. Şu anda Suriye'den sonra en ağır ekonomik bedeli biz ödüyoruz."

Mustafa Destici, konuşmasının ardından Belediye Başkan Adayı Ali Bekirçavuşoğlu'na destek isteyip, seçim iletişim merkezi ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

İE(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)