Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, () - BÜYÜK Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Masum çocuklarımızı, ölülerimizi bahane ederek Türkiye'yi karıştırmak, iç savaşa sürüklemek, çatışma ve kaos ortamı yaratmak isteyenler şunu akıllarından çıkarmasınlar; bu millet birdir, beraberdir, asla bu tür oyunlara dün gelmemiştir, bugün de gelmeyecektir" dedi.
Seçim çalışmalarını Yozgat'ta sürdüren Mustafa Destici, partisinin Yozgat Seçim ofisini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında partililerine hitaben konuşan Destici, özgürlüklerin önünün açılmasını istediklerini belirtti. Mustafa Destici, "Herkes protesto, eylem hakkını kullansın istiyoruz, ama teröre ve şiddete bulaşmadan, canlara kıymadan, bir canı bahane ederek iki canı almadan. Şimdi bütün bir millet onlardan şunu bekliyor; dün Berkin Elvan için yapılan eylemler, gösteriler ve gösterilen hassasiyet, dökülen göz yaşları ortaya konulan icraatlar televizyonların tüm ekranlarındaki programlar, gazetelerdeki yazılar siyasetçilerin mesajları acaba polis kardeşimiz Ahmet Küçükdağ için de Burakcan Karamanoğlu için de yapılacak mı, yapılmayacak mı? Biz şimdi bunu bekliyoruz. Masum çocuklarımızı, ölülerimizi bahane ederek Türkiye’yi karıştırmak, iç savaşa, çatışma ve kaos ortamı yaratmak isteyenler şunu akıllarından çıkarmasınlar. Bu millet birdir, beraberdir, asla bu tür oyunlara dün gelmemiştir, bugün de gelmeyecektir" dedi.
TERÖRİSTLERİ TAHLİYE ETTİNİZ
Tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesinin ardından ceza evlerinden yapılan tahliyeler konusuna da değinen Destici, "Şimdi tahliyeler yapılıyor. Kim tahliye ediliyor. Bunların hepsinin toplam değerlendirmenin yanlış olduğunu daha önce de söyledim. Evet uzun tutukluluk sürelerinden dolayı gerçekten hak mağduriyeti yaşayanlar var. Onların tahliye edilmesini toplum da bizde memnuniyetle karşıladık. Ama siz KCK’lıları PKK’lıları 30 yıldır bu memlekete kan kusturan, binlerce polisimizin, askerimizin, sivil vatandaşımızın kanını elinde bulunduran bu hainleri, bu teröristleri tahliye ettiniz. Bunlara bir örtülü af uydurdunuz. İşte biz bunu kabul etmiyoruz. Biz bunu reddediyoruz. Toplum içinde işlenmiş açık cinayetler var. Her ne kadar mahkeme süreleri tamamlanmış olmasa da, bunların suçluları belli. Bunların tahliye edilmeleri toplum ve milletin vicdanını yaralamıştır. Şimdi bakıyorum sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak adalet bakanına kadar herkes bu tahliyelerin yanlış olduğunu söylüyor. Timsah gözyaşı döküyorsunuz timsah. Bu tahliyeler sizlerin kanuni düzenlemelerinizle yapıldı. Onun için bunun da sebebi sizsiniz. Yarın Türkiye bunların yüzünden bir iç kargaşa yaşarsa bunun hesabı mutlaka bir gün sizden sorulur" diye konuştu. Mustafa Destici, konuşmasının ardından partisinin Yozgat ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

HG (AY/RT) (FOTOĞRAFLI)