BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili, "Bu sürecin hiçbir şekilde üstünün kapatılmaması lazım. Sayın başbakana düşen; yanlışa yanlış deyip, içlerindeki yanlışları atmaktır" dedi.
Sivas Belediyesi tarafından yaptırılan ve BBP merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği Hanımlar Kültür Merkezi bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu ve ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Törende konuşan BBP Genel Başkanı Destici rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değindi.
"TÜRKİYE SOSYAL DEVLET DEĞİL"
Zengin ile fakirin akaryakıt ve telefon faturasına aynı oranda vergi vermesini eleştiren Destici, şöyle konuştu:
"Yanlışı kim yaparsa yapsın bugüne kadar yanında durmadık bundan sonra da yanlışı yapanı korumayacağız yanında durmayacağız. Sayın başbakana düşen de, Ak Parti'li kardeşlerime düşen de doğruca dürüstçe yanlışa yanlış diyebilmek ve yanlışları içlerinden temizleyip atmaktır. Türkiye Cumhuriyeti zenginden alıp fakire veren sosyal bir devlet değil. Türkiye Cumhuriyeti şu anda fakirden alıp çok azını fakire ama büyük bir çoğunluğunu zengine veren kapitalist bir sömürü sistemiyle yönetilmektedir. Nasıl oluyor da benim taşeron işçim, açlık sınırının altında maaşa mahkum edilmiş asgari ücretlim, emeklim, arabasına mazot alırken, cep telefonu faturası öderken ayakkabı kutularında milyarlarca doları saklayanla aynı rakamı ödeyecek, para sayma makinelerinde paralarını sayamayanla aynı vergiyi ödeyecek. Bu nasıl bir adalet sayın başbakan. Sen önce bu adaletsizliğe son ver. Bu bütçe maalesef fakiri, kimsesizi, işçiyi, ücretliyi, emekliyi, imamı polisi düşünen bir bütçe olmamıştır. Bu bütçe zenginlerin bütçesi olmuştur. Meclistekiler bunu kabul etmişlerdir ama biz BBP olarak bunu kabul etmiyoruz."
"HÜKÜMET MÜDAHALEDEN UZAK DURMALIDIR"
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili sürecin hiçbir şekilde üstünün kapatılmaması gerektiğini belirten Destici, "Son emniyete yapılan operasyonlar, değişiklikler, savcıların atanması milletimizde bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna müdahale edildiği algısı oluşturmuştur. Hükümetin bundan azami derecede uzak durması gerekmektedir. Eğer bugün sürdürülen soruşturma gerçek değilse, bu bir iftiraysa zaten sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Hükümet de sizsiniz, yetki de sizin elinizde. O zaman herkese hukuken hesap sorma hakkına sahip olursunuz. Ama yeni başlamış bir soruşturmaya müdahale ettiğiniz zaman bu direk yargıya müdahaledir, sorgulamaya müdahaledir, operasyonlara müdahaledir. Ve burada bir kayırmacalık, kollamacılık kabul edilir. Bu da milletin gözünden asla kaçmaz ve yeri geldiğinde hesabını sorar" dedi.