BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken, "Sayın Başbakan 2011'de, 2010'da, 2009'da bu ağabeyler ve ablalar ev ev gezerek 1'e 20 senin ve partin için oy isterken Türkiye'nin en iyi, en eğitimli ve en faziletli ablalarıydı, peki bugün ne oldu sayın Başbakan? Sana olunca iyi, sana olmayınca kötü. Bu memleket her şeyi sana göre mi dizayn edecek? Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti siz iktidar olun ve ebedi iktidarda kalın diye mi kuruldu?" dedi.

Kayseri'den karayoluyla kente gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kent girişinde uzun araç konvoyu tarafından karşılandı. Destici, daha sonra partisinin Fevzi Paşa Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılış öncesi partililere seslenen Destici, AK Parti hükümeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet partilerini eleştirdi. Tayland'a sığınan Çinli Türkistanlıların yeniden Çin'e iadeleriyle ilgili hükümetin harekete geçmesi gerektiğini belirten Destici, "2 gün önce Çin'in zulmünden kaçarak Tayland'a sığındı ve Tayland polisi yakaladı. Şimdi Çin'e iade edilmeyle karşı karşıyalar. Ben hükümet edenlere, Dışişleri yetkililerine Kahramanmaraş'tan da, Sütçü İmam'ın memleketinden, huzurundan sesleniyorum. Eğer oradaki yüzlerce Doğu Türkistanlı kardeşimizin Çin'e iade edilmesine seyirci kalırsanız, onların akıbeti belli; ya zindanlara atılacaklar, ya işkenceyle öldürülecekler. Bu vebalin ortağı ilan ederim sizi ortağı. Bu suçun ortağı ilan ederim" dedi.

Hükümetin oy peşinde olduğunu ve savunan Destici, "Ama onların, bunları duyacak derdi yok, onların derdi oy. Bakın PKK'nın, bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları ne diyor her gün televizyonlarda; 'Bu bir yerel seçim değil.' Peki ne? 'Bu bir referandum.' Neyin referandumu? 'Özerkliğin referandumu' diyorlar. Yerel seçimden sonra özerkliği ilan edeceğiz' diyorlar. Ben geçtiğimiz günlerde Batman ve Siirt'teydim, orada da seçim çalışmalarında bulunduk. Allah'ın izniyle Siirt Belediyesi'ni de kazanacağız ve Büyük Birlik Partisi'nin belediyesi olacak Siirt Belediyesi" diye konuştu.

'AKLINIZI BAŞINIZA ALIN'

BDP'li belediye başkan adaylarının reklam panolarına tepki gösteren Destici şöyle devam etti:

"Asmışlar pankartları reklam panolarına 'öz yönetim' diyorlar. Neyin yönetimi? 'İşte özerklik olacak. Kendi güvenlik güçlerimizi oluşturacağız. Kendi okulumuzda kendi eğitimimizi yapacağız. Kendi vergi sistemimizi kendimiz kuracağız' diyor. Türkiye'yi yönetenlerden de, ana muhalefetiyle, diğer muhalefetiyle mecliste olanlardan da bunlara tek bir söz yok. Ama biz Büyük Birlik Partisi olarak, alperenler olarak haykırıyoruz. Ve diyoruz ki; Aklınızı başınıza alın, rüyalarınızı kabusa çeviririz, hayallerinizi zindan ederiz, heveslerinizi kursağınızda bırakırız. Bu vatanın bir karış toprağını değil, bir çakıl taşını bile size haram ederiz."

'BİZ KAN DAVASI PEŞİNDE DEĞİLİZ, HAK DAVANIN PEŞİNDEYİZ'

"Rahmetli Muhsin başkanımız, şehit liderimiz, bizim ebedi siyasi liderimizi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız Allah'ın izniyle" diyerek sorumlulardan hesap soracaklarını söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşması sırasında 'Dişe diş, kana kan, intikam intikam' diye slogan atan partililere, "Sevgili alperenler, yiğit alperenler, kıymetli kardeşlerim, ben daha önce Kahramanmaraş'ta da söyledim, başka yerde de söyledim. Biz Allah'ın emrine, resulün risalesine boyun eğmişiz. Biz kendimize yakışan bir vakurla, bir duruşla şehidimizin hakkını koruyacağız ve takip edeceğiz. Ama sizler de biliyorsunuz ki kan davası ve intikam Allah katında yasaklanmıştır. Biz kan davası peşinde değiliz, hak davanın peşindeyiz. Mutlaka Allah'ın izniyle aydınlatacağız ve hukuk önünde sorumlularından hesap soracağız" diye seslendi.

'BU MEMLEKET HER ŞEYİ SANA GÖRE Mİ DİZAYN EDECEK?'

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki daire başkanları ve müdürlerinin görevden alınmasına tepki gösteren Destici, "Sen bir gecede on birlerce, yüz binlerce insanın bir kararnameyle bütün emeklerini çaldın. Sen de emek hırsızısın. Ne diyor sayın Başbakan, 'Ablalar, ağabeyler ev ev gezip oy topluyorlar.' Siyasete bulaşmasınlar güzel peki. Sayın Başbakan 2011'de, 2010'da, 2009'da bu ağabeyler ve ablalar ev ev gezerek 1'e 20 senin ve partin için oy isterken Türkiye'nin en iyi, en eğitimli ve en faziletli ablalarıydı, peki bugün ne oldu sayın Başbakan? Sana olunca iyi, sana olmayınca kötü. Bu memleket her şeyi sana göre mi dizayn edecek? Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti siz iktidar olun ve ebedi iktidarda kalın diye mi kuruldu? Bu millet kimi isterse onu seçer herkes de ona razı olmak zorundadır. Onun içi biz diyoruz ki; herkes için adalet, eğitim, aş ve ekmek. Adalet gecikmez tez verilmeli sayın Başbaktan tez tez tez" dedi.

Partisinin belediye başkan adaylarına destek isteyen BBP Genel Başkanı Destici, Ankara'ya gitmek üzere karayoluyla Gaziantep'e hareket etti.

M Y (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)