DENİZLİ’de CHP'nin merakla beklenen büyükşehir belediye başkan adayı, işadamı ve avukat Kazım Arslan oldu. Ankara’ya giderek belediye başkan adaylığı konusunda görüşmeler yapan İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayının Kazım Arslan olduğunu Facebook hesabından duyurdu. Kazım Arslan’ın adaylığı resmi olarak Pazar günü CHP İl Başkanlığı’nda yapılacak geniş katılımlı toplantı ile açıklanacak.
Denizli’de AK Parti ve MHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği CHP’de büyükşehir belediye başkan adayı işadamı ve avukat Kazım Arslan oldu. Aday adaylığını beş ay önce açıklayan ve yapılan anketlerde birinci sırada çıkan Kazım Arslan’ın büyükşehir belediye başkan adaylığını Ankara’ya giden İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu sosyal paylaşım sitesinden duyurdu. İşadamı Mustafa Kaynak’la yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in Denizli adaylığını sıcak bakmaması nedeniyle, bu hafta CHP kulislerine ANAP eski Milletvekili Beyhan Aslan’ın adı gelmiş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da görüştüğü söylenen Beyhan Aslan’ın ismi parti tabanında tepkiye neden olmuştu.
Beyhan Aslan’ın isminin gündeme gelmesinin ardından İl Yönetimi genel merkeze Denizli’de seçimlerin Kazım Arslan’la kazanılabileceği yönünde taleplerini ısrarlı olarak iletti. Bir hafta içinde iki kez Ankara’ya giden ve genel merkezde görüşmeler yapan İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’la görüşerek Kazım Arslan’da ısrarlı olduklarını yineledi. Çavuşoğlu, bugün yaptığı görüşmeler sonunda Kazım Arslan’ın adaylığı Genel Merkez’den de olur alınca Çavuşoğlu, adaylığı sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.
Çavuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel başkan yardımcısı Adnan Keskin ve Gökhan Günaydın’ın başkan adaylığı konusunda il örgütüne duydukları güven nedeniyle teşekkür ettiklerini belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, "İl örgütü olarak adayımız Kazım Arslan’a güvenimizin tam olduğunu, seçimleri Denizli’de kazanacağımızı kararlı bir dille ilettik. Örgütümüze genel başkanımızın gösterdiği güvene çok teşekkür ediyoruz. Denizli’de yerel seçimlerde haramilerin saltanatını yıkacağız. Kazım Arslan’ın adaylığını Pazar günü coşkulu bir toplantıyla açıklayacağız" dedi.
Adaylığının kesinleştiğini Antalya’da öğrenen işadamı Kazım Arslan ise uzun bir aday adaylığı sürecinin ardından adaylığının kesinleşmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu yolda bana desteğini veren tüm partililerime, il örgütüme, genel başkanıma ve yardımcıların çok teşekkür ediyorum. Bu güveni en iyi şekilde değerlendirecek ve yerel seçimleri zaferle sonuçlandıracağız. Adaylık sürecimde tüm partililerimin desteğini bekliyorum" dedi.