DENİZLİ’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 17 ilçede belediye başkan adayları belirlendi. Bugün yapılan Parti Meclisi toplantısında ikisi merkez ilçe, 11 ilçe belediye başkan adayı belirlendi. Daha öncede dört ilçe adayı açıklanan CHP’de Tavas ve Babadağ ilçeleri ile büyükşehir belediye başkan adayı açıklanmadı.

Ankara’da bugün toplanan Parti Meclisi toplantısı sonunda Denizli’de 13 ilçenin belediye başkan adayları belirlendi. Parti meclisi eğilim yoklaması yapılan 11 ilçede birinci sırada çıkan isimlerin hepsinin adaylığını onayladı. Merkezde kurulan iki büyük ilçeden Pamukkale’de İbrahim Vural Merkezefendi ilçesinde Arif Balkanay aday olarak gösterildi. Parti Meclisi’nin kararına göre CHP yerel seçimlere Honaz’da Mevlüt Kurban, Çardak’ta Ali Altıner, Serinhisar’da belediye başkanı Hüseyin Gemi, Sarayköy’de Rıfat Kapancıoğlu, Buldan’da Mustafa Gürbay, Bozkurt’ta Birsen Çelik, Bekilli’de belediye başkanı Mustafa Başkafa, Baklan’da Ali Beşparmakkaya, Çal’da Ahmet Hakan, Çivril’de belediye başkanı İbrahim Hakkı Aslan, Kale’de Mustafa Çelimli ile girecek. CHP’de daha önce de Acıpayam’da İlhan Özcan’ın, Çameli’de Özdemir Özdemir’in, Güney’de Nusret Eraydın’ın, Beyağaç’ta Ramazan İrioğlu’nun adaylığı açıklanmıştı.

Denizli’de CHP’nin Tavas ve Babadağ ilçe adayları ile Denizli Büyükşehir belediye başkan adayının ismi ise kesinleşmedi.

ONB(YY/SSA)