Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı Denizli mitingi öncesi başlayan hazırlıklar bütün hızıyla sürüyor. Emniyet Müdürlüğü güvenlik tedbirlerini üst düzeye çıkartırken AK Parti İl Başkanlığı alarma geçti.
AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Kırklareli mitinginden sonra uçakla Denizli’ye geleceğini söyledi. Örki, Çardak Havalimanı’nda karşılanacak Başbakan Erdoğan’ın helikopterle kent merkezine geçeceğini belirtti. Helikopteri Doğan Seyfi Atlı Stadı’na ineceği öğrenilen Başbakan Erdoğan’ın, parti otobüsüyle saat 16.00’da mitingin yapılacağı Özay Gönlüm Meydanı’na geçerken yolda halkı selamlayacağı kaydedild,.
Miting alanındaki süslemeler ve güvenlik önlemlerine ise birkaç gün önceden başlandı. Başbakan Erdoğan’ın otobüsle geçeceği güzergahtaki caddeler bayraklarla süslendi. Yollarda hasar gören asfaltlar yenilendi. Miting alanındaki binalar, Başbakan Erdoğan ile AK Parti resimleriyle süslendi. AK Parti İl Teşkilatı, ilçe teşkilatlarıyla toplantılar yaparak mitinge katılımın üst düzeyde olması için çalışmalarını sürdürüyor.
Başbakanlık korumaları mitingden iki gün önce kente gelirken, Emniyet Müdürlüğü de güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Miting alanında ve çevresinde polisler sürekli devriye geziyor, şüpheli kişilerin kimlikleri kontrol ediliyor. Ayrıca miting alanında görev alması için çevre illerden de çok sayıda polisin geleceği öğrenildi.

RÇ(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)