HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin çözüm sürecinin yasal zemine oturtulması için TBMM'ye verdiği yasa tasarısını değerlendirirken, eksikliklerle birlikte gelinen aşamayı önemsediklerini ve bu yasanın yasallaşması sonrasında hükümetin 8 alt başlıkta yasa çıkarmak zorunda olduğunu söyledi.
HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin bugün TBMM'ye sunduğu 'Terörün sona erdirilmesi ve toplamsal bütünleşmenin güçlendirilmesi' başlığını taşıyan yasa tasarısını Avrupa'da PKK ile aynı çizgide yayın yapan Sterk Tv'ye değerlendirdi. Demirtaş, Abdullah Öcalan ve kendilerinin başından beri yapılan görüşmelerin ve müzakerelerin yasal zemine kavuşturulmasını istediklerini belirterek, "Biz ısrarla müzakere yasasından söz ettik ve bunun gerçekleştirilmesini istedik. Diyalog ve müzakerelerin yasal dayanağının olması halinde daha pratik adımların atılacağını söyledik" dedi.
'İSMİNDE VE GEREKÇELERİNDE SIKINTILAR VAR'
Demirtaş, yasa tasarısı ile taleplerinin kısmen karşılandığını düşündüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Tüm taleplerimizin karşılandığını söylemek doğru olmaz. Yasa tasarısının isminde ve gerekçesinde bazı sıkıntılar var. Bunu da parlamentodaki görüşmelerde tartışıp katkı sunmaya çalışacağız. Eksikliklerle beraber gelinen aşamayı önemsememiz gereken bur durum olarak görüyoruz. Bu yasanın meclisten geçmesi ile birlikte hükümet alt başlıklarda bulunan 8 başlıkta yasa çıkarmak zorundadır. Yasal düzenlemenin yapılması ile birlikte artık pratik adımlar da rahat atılabilir. Bunu gelinen aşamada bir kazanım olarak görüyorum. Kürt halkının verdiği bir kazanım olarak değerlendiriyorum. Hükümet de yasal düzenleme olmadan çözüm sürecini götüremeyeceğini anladı. Bu yasa ile ilk defa müzakerelerin başlayacağını söylemek mümkündür."