İDİLLİ'LER YOLUNU KESİP İLÇEYE GÖTÜRDÜ
Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Salahattin Demirtaş, Diyarbakır'dan Şırnak'a giderken, İdil İlçesi'nde yolu partililer tarafından karayolu kamyonla kapatılarak kesildi. Programında İdil olmayan Demirtaş'ın yolunu kesenler, İdil'e giriş yapması için İdil- Midyat arasındaki çevre yolunu trafiğe kapattı. Yola kamyon çeken partililer, Demirtaş'a sevgi gösterilerinde bulundu. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile vatandaşlar tarafından karşılanan Demirtaş, programının aksayacağını belirterek, yolun açılmasını istedi. İsteğine rağmen yolun açılmaması üzerine Demirtaş'ın konvoyu ilçe merkezine girmek zorunda kaldı. İlçenin Adile Naşit Caddesi üzerinde Demirtaş'ın aracının etrafını sarıp, konuşma yapmasını istedi. Zaman zaman yaşanan izdiham nedeniyle aracından inemeyen Demirtaş, camı açarak, "Daha 3- 4 saat yolumuz var. Lütfen yolumuzu açın gidelim" dedi. Demirtaş'ın aracı daha sonra ara sokaklarda girerek, ilçeden ayrıldı.
SÜRYANİ METROPİLİTİ ZİYARET ETTİ
Demirtaş, Mardin'in Midyat İlçesi'nde Süryanilerin Mor Gabriel Manastırı Turabdin Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş'ı ziyaret etti. Metropolit Aktaş'ın manastır girişinde karşıladığı Demirtaş, ziyaret nedeninin bayram vesilesiyle olduğunu belirterek, bayramın tüm insanlığın barış, kardeşlik ve adil bir şekilde yaşamasına vesile olmasını diledi.
Tekliğin sadece Allah'a mahsus olduğunu belirten Demirtaş, 'tek dil, tek bayrak, tek ırk' diyerek bir vatanın toprakları üzerinde bir toplumun inşa edilemeyeceğini söyledi. Hiçbir zaman bir coğrafyanın tek bir sahibinin olmadığını kaydeden Demirtaş şöyle konuştu:
"Bu vatan herkesin ortak vatanıdır. Bu topraklarda yaşayan kişinin azlığı çokluğu önemli değildir. Bu vatan toprakları azlığı ve çokluğu ile herkesin toprağıdır. Hiçbir zaman tek bir kişiye ait değildir. Eğer o topraklarda bir inanca sahip tek bir kişi varsa bile, o kişi kendi inancını özgür bir şekilde yaşamalıdır. Bu insanlık değerinin bir göstergesidir." Demirtaş'a ziyaret nedeniyle teşekkür eden Metropolit Aktaş da, tüm Müslüman aleminin ramazan bayramını kutladı. Görüşme daha sonra basına kapalı olarak yapıldı.

FOTOĞRAFLI