Ramazan YAVUZ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, oylarını Diyarbakır'da kullandı. 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş ile birlikte merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda 1266 nolu sandıkta oyunu kullandı. Demirtaş, oy kullandıktan sonra, seçim sonuçlarının Türkiye'deki bütün siyasi partiler ve yurttaşlara hayırlı olmasını diledi. Demirtaş, "Şu saate kadar ciddi bir seçim güvenliği tehdidi olduğuna dair bilgi almadık. Umut ediyorum son saate kadar böyle sürecektir" dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ise, merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlköğretim Okulu'nda 1397 nolu sandıkta kullandı. Kışanak, "Yerel yönetimler demokrasilerde temel taşıdır. Yerel yönetimlerde halkın iradesi ne kadar güçlü yansırsa sandığa ve yerel yönetimler ne kadar güçlü olursa o ülkede demokrasinin kalitesi de o kadar yüksek olur" dedi.
ENGELLİ VATANDAŞI 3 KAT ÇIKARDILAR
Diyarbakır'da devam eden yoğun kar yağışına rağmen vatandaşlar oy kullanmak için sandık başına akın etti. Bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalye ile yakınları tarafından oy vermeye getirilen Fikret Sezgin, oy kullanacağı sandığın 3'üncü katta yer alması üzerine büyük bir sıkıntı yaşadı. Yakınları tarafından 3'üncü kata taşınarak güçlükle çıkarılan Fikret Sezgin, yetkililere tepki gösterdi. Her seçimde aynı okulda oy kullanmasına ve bu sıkıntıyı dile getirmesine rağmen önlem alınmadığını belirten Sezgin, "Bedensel engellileri kimse düşünmüyor. Giriş katta oy kullanabilmem için yardımcı olmalarını istedim ama kimse oralı olmadı. Bu tam bir rezalet" dedi.

Rİ,SS(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)