Turan KOYUNCU/ SİİRT, ()- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "5 katrilyon yatırım yaptım" diyenlerin 1 kuruşunu bile Siirt'e vermediğini öne sürerek, "Kendi çocuklarının cebini doldurmaktan başka dertleri yok. Bu halk paraları önüne koyup önünde ibadet etmiyor. Para, mülk sizin olsun. Şan, şeref bize yeter" dedi. Siirtli eski Bakan Egemen Bağış'ı da eleştiren Demirtaş, "Senin makaranı da sandığa gömecek bu halk" diye konuştu. Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki düzenlenen mitingte konuşan Genel Başkan Selahattin Demirtaş, 30 Mart'ın sadece yerel ve belediye seçimleri, belediye başkanına oy vermek olmadığını söyledi. Demirtaş, BDP pusulasına basılacak her evet mührünün, "Zülüm politikalarına diz çökmedik" anlamı taşıdığını belirten Demirtaş, "Özellikle Siirt'te, BDP'ye verilen her oy AKP'ye 'Ey Başbakan; bak seni muhtar bile yapmıyorlardı, seni Siirt'ten başbakan yaptık, sen kıymet bilmedin' demek içindir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Gittiğin her yerde 'Siirt'in eniştesiyim' diyorsun, ama Siirt'in ciğerini söktün. BDP'ye verilen her oy sana yanıttır, 'Sana verilen her oy haram olsun' demektir. Sen ki Siirt'ten Başbakan oldun ama Siirt Türkiye'nin en yoksul şehirlerinden biridir" diye konuştu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan çıkaran Siirt'in Türkiye'nin en yoksul 4'üncü ili olduğunu anlatırken şöyle devam etti:
"Ankara'ya gidip 'Bakara Suresi'ne 'Makara' diyerek dalga geçen bir bakan var ya onu da buradan çıkardınız. Sayın Bakan sen artık ne halkı ne de Allah'ı kandırabilirsin. Senin makaranı da sandığa gömecek bu halk. 'Bu topraklarda hırsız, rantçı istemiyoruz' diyecek bir halk var karşınızda. 'Bugün burada bu fotoğrafla ortaya çıkan kardeşlik, eşitlik ruhuna 'Evet' diyorum' demektir, Kürt, Arap, Türk bütün Siirt'i birliğini kimse o zaman bozamaz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Siirt'in AK Partili Belediye eski başkanı ile ilgili Siirt mitinginde yaptığı konuşmalara atıfta bulunan BDP Genel Başkanı Demirtaş şöyle konuştu:
"Sen kendi belediye başkanını utancından mitinginde sahneye bile alamadın. Senin belediye başkanın senin emrinle Siirt'i terk etmedi mi? Madem bu kadar güzel hizmet veriyordu neden buradan çıkardınız? Madem bu kadar başarılıydı. madalya taksaydınız.  Bakın burada Selim Sadak var ve bizi mahcup etmeden dimdik yanımızda. Gittiğimiz hiçbir yerde başımız yere eğilmedi, hiçbir yolsuzluktan yargılanmadı. Sizin gibi yüzsüz, yüzü yırtık olamayız. Bizde şu kadar leke olsa halkın karşısına çıkmaya utanırız. Bu halkın parasını çalmak alçaklıktır. Bu alçaklığı yapsak halkın karşına çıkmaya yüzümüz olmaz. Sizin belediye başkanınız buradayken Siirtli kadınlar Batman Çayı'nda elbise yıkıyordu. Kerbela'ya dönüştürmüşlerdi Siirt'i. Siirt'te şimdi yürünebiliyor. Siirt'in sokakları pırıl pırıl. Sizin belediye başkanınız burada. Sokakta ayağı çamura batacak diye yürüyemezdi. Burada işveren, yurtseverlerimizin desteğiyle yapacağımız çok şey var. Buradan iş insanı Fadıl Akgündüz'e teşekkür etmek istiyoruz, işte böyle insanlarla Siirt'in kalkınmasını sağlayacağız. Siirt işsizdir, kentte insanların yüzde 60'ı işsiz."
BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Siirt'te 5 katrilyon yatırım yaptım" diyenlerin 1 kuruşunu Siirt'e vermediğini, kendi çocuklarının cebini doldurmaktan başka dertleri olmadığını öne sürerken, şöyle devam etti:
"AKP'ye kendimi atayım, kazanmasam bile rüşvetini, parasını yerim' diyorlar. Siirt'e gelen seçim paraları var ya ondan bile yiyorlar ve onlardan dahi zengin oluyorlar. Bayrak mayrağa para veriyorlar ama gerisini ceplerine indiriyorlar. Başbakan burayı kandıracağını düşünüyor. Buraya ekstra para gönderiyorlar sırf alabilmek için her yolu deniyorlar. Gelen tüm paraları halka dağıtın ama tek 1 oyu dahi parayla satın alamazsınız. Bunlar herkesi kendileri gibi zannediyor. Bu halk paraları önüne koyup önünde ibadet etmiyor. Para, mülk sizin olsun. Şan, şeref bize yeter."
  TK(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)