ANTALYA’DA ŞÖLENE KATILDI
HDP eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Antalya’da Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen ‘Demokratik Değişim, Barışçı Türkiye Şöleni’ne katıldı.
‘PUL PUL DÖKÜLÜYORLAR’
Açık Hava’yı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Demirtaş, "Siz olmasanız şu seçimin kahrı çekilmez” dedi. Demirtaş, kendileri de ‘Yeni Yaşam’ olarak ortaya koydukları ilkelerle cumhurbaşkanlığı seçimine girmemiş olsalardı son derece sıkıcı bir seçim kampanyasıyla Türkiye’nin baş başa kalacağını söyledi. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, "Birbirini andıran iki siyaset, umut vaat etmeyen, heyecansız, zaten 80 yıldır bize aynı şeyi söyleyen, tekçilik üzerinden bize parmak sallayan devlet yarışı olacaktı. Şimdi Antalya’da Van’da, Tekirdağ’da Hakkari’de umut var, şimdi bir yeni bir yaşamı yaratmaya dair heyecan var. İnanın ki, bugüne kadar bizlere dayattıkları tekçiliğe dair ne varsa devlet, millet adı altında bize söyledikleri ne kadar yalan varsa pul pul dökülüyor” dedi. 
KABUSLA UYANIYOR
Şimdi ilk defa halkın kendi başkanını seçmenin eşiğinde olduğunu savunan Demirtaş, “Eskilerden kurtulma, bahar temizliği yapma zamanı geldi” dedi. Ak Parti iktidarının 12 yıldır kendisine oy verenleri beslediğini, kendi etrafı ve çevresini rantla, parayla beslediğini iddia eden Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şöyle seslendi: "Bugünlerde gece yarısı kabusla uyanıyor, birileri oturduğu koltuğu altından çekiyor, kendisi de pat diye düşüyor. Bütün kabusu bu. Şu anda, her gün, her saat bu kabusu görmeye devam edecek. Çankaya yolları sana güllük gülistanlık olmayacak, öyle oynaya zıplaya oraya çıkamayacaksın demiştik. Ya halklara saygı göstereceksin, bütün kimliğimiz, inancımız ve ezilmişliğimizle bizi dikkate alacaksın, ya da biz elimizi masaya vuracağız. Halkları dikkate almadan, onların desteğini almadan Çankaya kimseye yar olmaz. Hiçbir koltuk bu şekilde huzur getirmez."
‘HERKESE BAĞIŞ YAPSA PARASI BİTMEZ’
Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarının eşit şartlarda cereyan etmediğini kaydeden Demirtaş, Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerine "Bağışlara ihtiyacı yok, ama aldığı bağışları açıklamıyor. Kendisi bütün Türkiye’ye, herkese bağış yapsa para bitmez ama kampanya parasını milletten, iş adamlarından topluyor” diyerek devam etti.
Başbakan Erdoğan’ın mal varlığını doğru açıklamadığını iddia eden Demirtaş, “Bilsem ki sayıyorlar, o para seçime yetişmez. Seçime kadar saymak bitmez. Elde ne varsa saydıklarınızı açıklayın bari” çağrısı yaptı.
Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’a yönelik ‘karşılıklı tartışalım’ teklifini de yenileyerek, "Nasıl halk başkanı olacak? Kendi servetini açıklamayan halk başkanı olur mu? Adaylarla tartışmayı bile göze almayan halkıyla nasıl konuşacak. Bunlar önemli mevzulardır” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI