DEMİRTAŞ: SÜRECİN GİDİŞATI ÖCALAN'LA YAPILAN GÖRÜŞMEYE BAĞLI
Hakkari Belediye Başkanlığını ziyaret eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan'ın 'Seçimden sonra hükümetin adım atmaması süreci bitirir' açıklamasıyla ilgili sorulan bir soruya cevap verdi.
Demirtaş, "Süreç başladığından bu yana, Kürt sorunun muhatapları, çözüm sürecinin muhatapları hükümeti uyaran açıklamalar yapıyorlar. KCK'nin en son deklerasyonu ve KCK yönetiminin açıklaması bu uyarıların artık en son noktaya geldiğini gösteriyor. Zannedersem seçimden sonra İmralı'da sayın Öcalan'la bir görüşme yapılır ve sürecin gidişatı, sürecin ne olacağı o görüşme sonunda netleşmiş olur. Dolayısıyla pratik adım, yasal zemin gibi mevzularda ilerleme olmazsa sürecin yürümeyeceğini sayın Öcalan'ın kendisi de belirtiyor. Dolayısıyla KCK yönetiminin de sayın Öcalan'ın bu konudaki yaklaşımına denk bir açıklamadır, bir deklerasyondur. Hep birlikte seçim sonrası İmralı'daki görüşmeyi beklemek lazım" dedi.
Bir gazetecinin 'Sizce hükümet seçim sonrası için adım atar mı?' sorusuna da Demirtaş, "Adım atmazsa çok büyük emeğe, çok büyük bir umuda haksızlık etmiş olur. Çünkü Türkiye toplumunun yüzde 80'ni, yüzde 85'i barış bekliyorlar. Savaşın tümden bitmesini bekliyor. Kürt sorunun kalıcı olarak çözülmesini bekliyor. Yani bu adımları hükümet atmazsa sadece kendisine değil, bütün bu emek veren topluma, hayallerine hakaret etmiş olur. Atıp atmamak konusunda şu anda bir şey söylemek doğru değil" dedi.

BD-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)