'BERKİN TERÖRİST İSE, HEPİMİZ TERÖRİSTİN DANİSKASYIZ'
Adana'dan Mersin'e geçen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Özgürlük Mahallesi'nde bulunan Tırmıl Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan için Başbakan Erdoğan'ın söylediği sözleri burada da eleştiren Demirtaş, "Çıkıp meydanlara 'Ne ekmek alması. O yüzünü kapatmış taş atıyordu' diyor. Ben de diyorum ki, senin zulmüne karşı taş atıyorsa bile öldürmek mi gerekiyor? İsrail devleti de Filistinli çocukları öldürdüğünde İsrail Başbakanı çıkıp 'Onlar teröristti, poşu bağlamış taş atıyordu' diyor. İşte İsrail zihniyeti, işte AKP zihniyeti. Hiçbir fark yok maalesef. Sayın Başbakan, eğer Berkin Elvan terörist ise, Uğur Kaymaz terörist ise, Ceylan Önkol terörist ise, biz teröristin daniskasıyız. Bu gördüğün on binler hepimiz teröristin daniskasıyız" diye konuştu.
POLİSLER HDP'NİN TABELASINI İNDİRİYOR
HDP'nin seçim bürolarına yönelik saldırılar olduğunu ve bu saldırılara başta Başbakan olmak üzere diğer parti liderlerini sessiz kaldığını öne süren Demirtaş şunları söyledi:
"Başbakan 15 gündür bu saldırıları izliyor, sesi çıkmıyor. Tek bir yerde 'Aman parti binalarına saldırmayın, HDP tabelasını indirenleri görevden alın' demedi. Oysa Başbakan Adana'ya, Mersin'e geldiğinde, İzmir ve Eskişehir'e gittiğinde orada 'Protesto ediyorlar' diye yüzlerce insanı gözaltına aldılar. Yüzlerce kişiyi işkenceden geçirdiler sokakta. Neden? 'Başbakanı protesto etmişler' diye. Öbür tarafta HDP'nin tabelası indiriliyor. Bir tarafta polisler gençleri yere yatırmış işkence yapıyor 'Başbakan protesto edilmesin' diye, diğer tarafta polisler yalvarıyorlar ırkçı faşistlere, söz veriyorlar 'Biz indireceğiz' diyorlar ve HDP'nin tabelasını indiriyorlar."
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün de katıldığı ve belediye başkan adayları ile birlik pozunun verildiği mitingde bazı eylemciler, dolar yapıştırılmış ayakkabı kutusu ile Bekin Elvan yazılı tişörtler taşıdı.

İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN/ MERSİN, ()

İM.Mİ(BY/ESM) (FOTOĞRAFLI)