"ALLAH BAŞBAKANIMIZA ZEVAL VERMESİN" BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yavaş yavaş bütün Türkiye'de herkesin yargılanması başbakana bağlı hale gelecek. Allah Başbakanımıza zeval vermesin ne diyelim" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirteş, Grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan'da yargılanmasının önünü açan kanun tasarısının sorulması ve bu tasarının Uludere ile bir ilgisi olabilir mi? Sorusuna Demirtaş, "Uludere ile bağlantısı var. Görünün o ki AKP'nin ordu ile yeniden barışma ittifak girişimiyle de bağlantısı var. Bu güne kadar ordu içi tasfiye operasyonları yapan AKP kendi iç dengeleri dağıldığı için iç ittifaklarını kaybettiği için pişmanlık göstererek orduya yeniden sarılma ihtiyacı duyuyor. Orduya kumpas kuruldu açıklamaları, yeniden yargılama yapılsın açıklamaları ve bu son tasarı bununla da bağlantılıdır. Roboski olayında da görüldüğü gibi AKP orduyu koruyacak, kolluyacak, suç işleyenleri koruyacak. Başbakan bu meseleyi bizzat kendi talimatı ve emri altına alarak aslında orduya bir çeşit şantaj yapmayı da hesaplıyor. 'Sizin yargılanmanız benim iznime bağlı.Benim emrim dışına çıkılırsa veya benim siyasi çıkarlarım dışına taşan bir yaklaşım gösterirseniz sizi yargılatabilirim' demek istiyor bu yasayla. Daha önce MİT için yapmıştı, şimdi ordu için yapıyor. Bakalım yavaş yavaş bütün Türkiye'de herkesin yargılanması başbakana bağlı hale gelecek. Allah başbakanımıza zeval vermesin ne diyelim" dedi.



Bir gazetecinin, 'Rüşvete karıştıkları iddia edilen 4 bakanın fezlekelerinin meclise gelmeyeceği bilgisi var' sorusu üzerine Demirtaş, "Gönderilmesi lazım. Bu güne kadar hangimizin fezlekesi Adalet Bakanlığı'nda bekletildi. Bizimle ilgili binlerce fezleke var çoğu bakanlığa uğramadan kapısında teğet geçip meclise geldi. Bir saat beklemeyen fezlekelerimiz oldu. O fezlekeler bu meclise gelecek başka çaresi yok" diye cevapladı.   (MV)