HDP'li vekillerin PKK'ya yardım etmesi, teröristlerin ise Kürt vatandaşları katletmesiyle köşeye sıkışan Demirtaş, şovunu farklı bir yöne çekti. 36 kez halkı sokağa çağıran ve kaos çıkartmaya çalışan ama Kürt halkından destek bulamayan Demirtaş, "550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlığını kısıtlayalım" dedi. 

Sufle aldığı İngiliz ve Almanlar'an beklediği desteği alamayan Demirtaş'ın parti içinde güvendiği birkaç isme, "Farklı bir yol bulmalıyız. çünkü gittikçe köşeye sıkışıyoruz. Güvendiğimiz limanlardan destek yok gibi" dediği iddia edildi. Aydın Doğan medyasından da beklediği desteği alamayan Demirtaş'ın yaşadığı panik, HDP'liler arasında da yüksek sesle konuşulmaya başladığı öğrenildi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün, eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ı birçok kez sert şekilde eleştirdiği, yaptığı açıklamaların Kürt halkına büyük zarar verdiği konusunda uyarılar yaptığı da iddialar arasında.

ÇELİK KALKANLI KORUMA 
 
Öte yandan HDP çelik kalkanlı yaklaşık 10 koruma Demirtaş’ı çember içerisine alarak kimseye yaklaştırmıyor.  koruma sayısı ve tedbirlerin Demirtaş’a yönelik son günlerde artan tehdit, saldırı ve suikast duyumları üzerine artırıldığı belirtildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, uzun süredir saldırı tehditleri nedeniyle zırhlı makam aracı kullanıyor ve gittiği programlara iki polis koruma aracı eşlik ediyor.

Kaynak : Ajanslar