NAMAZ KILDI, DUA ETTİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Memiş'in oğlu Mehmet Oğuzhan Memiş, 'Sakarya' şiirini okudu. Bakan Davutoğlu, teşekkür ettiği Mehmet Oğuzhan Memiş'i kutladı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayburt Belediye Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Ak Parti Bayburt İl Başkanlığı’na geldi. Burada partililere hitaben bir konuşma yaptı. Davutoğlu, konuşmasında şunları söyledi: "Sizden beklentimiz yüzde 80’lik desteğinizi bundan sonra da hissettirmeniz. Bayburtlu çok uzun izahatlara gerek olmadan bu vatanı seven yürekleri fark eder. Sizde de bizde de bu yürek olduktan sonra bu toprakların yükselişi devam edecek. Sizin ferasetiniz hasın doğruyu ve hakkı tespit ediyorsa sizin o yiğit yüreğiniz Gazze, Somali, Suriye, Arakan, Bosna davasında da bizi ve davamızı ayakta tutuyor. İnşallah 2015 seçimlerinde artan ivmeyle desteğinizi bekliyoruz. Bayburt toprağı sağlamdır. Bu topraktan aykırı ve ayrık ot çıkmaz. Hep sağlam çınarlar yetiştirir." 
Bayburtluların kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür eden Bakan Ahmet Davutoğlu, partililerin 'Başbakan olunca da bekliyoruz Sayın Bakanım' sözlerini gülümseyerek karşılayıp, "Her zaman. Allah hayırlısını nasip etsin" cevabını verdi. Partililer, Davutoğlu’na 'Gazze’de acılı babanın acısını paylaştığı anlar' başlığıyla Gazze’de çekilen fotoğraflarını hediye etti. 
Daha sonra Ulu Cami’de yatsı namazını kılan Bakan Davutoğlu, caminin yanındaki tarihi mezarlarda dua etti. Bakan Ahmet Davutoğlu daha sonra tarihi Taşhan’da incelemelerde bulunduktan sonra Şehir Parkı’nda akşam yemeği yedi.

FOTOĞRAFLI