DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Somali'ye niye yardım yapıyorsunuz diye gazetelerde eleştirildik. Ali İzzet Begoviç'in emaneti olan Boşnakların köylerine dönmesi sebebiyle yaptığımız yardımlardan dolayı eleştirildik. Suriye'deki mazlumlara yardım yaptığımız için eleştirildik'' dedi.
Seçim çalışmalarını memleketi Konya'da sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sarayönü İlçesi'nde düzenlenen mitingde halka hitap etti. 12 yıldır yapılan yatırmaları anlatan Davutoğlu, IMF'ye olan borcunda geçen yıl bittiğini belirtti. Türkiye'nin artık IMF'e borç veren ülke haline geldiğini ve dünyanın herhangi bir yerinde mazlum varsa, onlara yardım ettiğini belirten Davutoğlu, daima mazlumun yanında olacaklarını ve yardımlarını esirgemeyeceklerini kaydetti. Yapılan yardımlardan dolayı da eleştirildiklerini ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
''Somali'ye niye yardım yapıyorsunuz diye gazetelerde eleştirildik. Ali İzzet Begoviç'in emaneti olan Boşnakların köylerine dönmesi sebebiyle yaptığımız yardımlardan dolayı eleştirildik. Suriye'deki mazlumlara yardım yaptığımız için eleştirildik. Kim ne derse desin, bu aziz millet tarihdaşlarına, dindaşlarına, gönüldaşlarına, bu davayı paylaşan bütün kardeşlerine yardım etmemizi takdirle yad ediyor. Biz, bombalar atılırken, Gazze'de şehit düşen kızımızın başında, onun babasıyla kucaklaştık. Biz, Suriye'den sürülen mazlum kardeşlerimizle kucaklaştık. Biz, Somali'de su bulamadıkları için çocukları vefat eden baba ve annelerle ile kucaklaştık. Allah bu devlete ve bu millete öyle bir kudret ve şefkat versin ki, dünyada her mazlum, bu bayrağın altında, bu çınarın altında kendini emniyette, huzurda hissetsin.''
Davutoğlu, daha sonra Ladik Beldesi'nde ve Kadınhanı İlçesi'nde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

MKY,HD(İA/CK) (FOTOĞRAFLI)