DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanları toplantısı için geldiği Şanlıurfa'da, kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü ziyaret etti. İlgi gören Davutoğlu, ziyaret ettiği müzenin hatıra defterine, 'Ortadoğu ve dünyanın ebediyete kadar huzur içerisinde yaşamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim' yazdı.
Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde yapılacak olan Irak, Lübnan, Ürdün ve Mısır hükümetinden temsilcilerin katılacağı 'Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanları' toplantısı için dün gece geç saatlerde Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Davutoğlu, bugün konakladığı otelin yakınındaki Dergah Camisi'nde sabah namazı kıldı ve kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl çevresini dolaştı. Göl çevresinde dolaştığı sırada bazı Şanlıurfalılar, "Babamız geldi" diyerek karşılarında gördükleri Bakan Davutoğlu'na sarılarak sevgi gösterisinde bulundu. Çevresindekilerle bir süre sohbet eden Bakan Davutoğlu, cami avlusundaki 'Kent Müzesi Tanıtım Bürosu'nu ziyaret etti. Büroya ilişkin bilgi alan Bakan Davutoğlu, hatıra defterine ise şunları yazdı:
'Ulusal bir heyet ile Suriyeli kardeşlerimizle ilgili bir toplantı vesilesi ile gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette bize gösterilen misafirperverlik nedeniyle kadir şinas Şanlıurfalı kardeşlerimize teşekkür eder, Ortadoğu ve dünyanın ebediyete kadar huzur içerisinde yaşamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.'
Bakan Davutoğlu, Balıklıgöl'de balıklara yem attıktan sonra dinlenmek için kaldığı otele geçti.