Başbakan Davutoğlu, aralarında 48 yerel kanalda canlı yayınlanan "Anadolu Soruyor" adlı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Parelel yapının, Şanlıurfa mitingi öncesinde, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "mitingde bomba patlayacak"şeklinde söylentiler yaydığını, buna rağmen halkın mitinge yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

FUAT AVNİ DİYE BİLİNEN ŞEY

"Bir takım söylentiler yayıldı, malum twitter hesaplardan, 'Şanlıurfa'da benim mitingim esnasında bir bomba patlayacağı, saldırı yapılacağı" şeklinde. Ben miting öncesinde veya esnasında bunu zikretmedim ama hepiniz biliyorsunuz, basına da yansıyan bir o malum Twitter hesabından. Bu tür şeyi, 'kara gün, akbaba' gibi, bütün bu kara haberleri önceden vermekle maruf bir twitter hesabı, paralel yapının, adını zikretmeyeyim. Hepinizin bildiği felaket tellalı, akbaba, yani ülkenin üzerine kara kabus çökse, bundan memnun olacaklar. Bugün mitingde bomba patlamış olsa muhtemelen memnun olacaklardı, 'dediğimiz çıktı' diye. Fuat avni diye bilinen şey. Başka yerlere dikkat çekilmesin diye söylüyorum. Şanlıurfa'yı, bizim Kayseri mitingini adres gösterip, buralarda bombalar patlayacak, diye.