Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN- Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kütahya'da yaptığı konuşmada "Bu ülkenin Başbakanının, Dışişleri Bakanının, bakanlarının, MİT Müsteşarının telefonunu dinleyenler duysun. Bu milletin istikbalini kimseye çiğnetmeyeceğiz" dedi.
Kütahya'ya seçim çalışması için gelen Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Ak Parti seçim bürosu önünde toplanan partililere hitap etti. Suriye'ye ile ilgili makamında yapılan ses kayıtlarının bugün internete düşmesine sert tepki gösteren Bakan Davutoğlu, şunları söyledi:
"Bu ülkenin Başbakanının, Dışişleri Bakanının, bakanlarının, MİT Müsteşarının telefonunu dinleyenler duysun. Bu milletin istikbalini kimseye çiğnetmeyiz. Kuvayımilliye ruhu budur. Kuvayımilliye ruhu nutuk atmak değildir. Kuvayımilliye ruhu bu milleti namerde muhtaç etmemek demektir. IMF ile borç defterini kapattık. Vatandaşlara özgürlüklerini en geniş anlamda kazandırdık. Ondan şantajlar, komplolar, tehditler, dinlemeler her türlü fitne fesat devreye sokulmaya çalışıldı."
İMF'YE BORCU KAPATTIK
Türkiye'nin 2013 yılında IMF ile olan borç defterini ebediyen kapattığını söyleyen Ahmet Davutoğlu, onun için komplolar, şantajlar yapıldığını ileri sürdü. Davutoğlu şunları söyledi:
"Çünkü borçlu olan Türkiye'yi perde gerisinde idare etmek kolay. Borcu olmayan, onurlu bir Türkiye'yi sadece millet, sadece milletin seçtikleri idare edebilir. Allah bir daha bu ülkenin başına '70 sente, 70 milyona, 700 milyona muhtacız' diyecek aciz başbakanlar getirmesin. Aksine bu milletten aldığı güçle IMF defterini kapatan başbakanımız gibi, ondan sonraki başbakanlar da onurla, başı dik bir şekilde dünya lideri olarak dolaşsınlar. Sadece Türkiye'nin lideri olarak değil."

KA,HT,OK(EK/ESM)