AÇIK BİR SİBER SALDIRIDIR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Ak Parti seçim bürosu önünde kalabalığa hitap ettikten sonra Kütahya'daki Ispartalılar Konağı'nda basın toplantısı düzenledi. İnternete düşen ses kayıtları ili ilgili açıklamalarda bulunan Davutoğlu bunun bir siber saldırı olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Bugün gerçekten ülkemizin güvenliği açısından son derece vahim bir gelişme söz konusu olmuştur. Takip ettiğiniz gibi Türkiye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin en üst düzey güvenlik kriz masası ile ilgili olarak tahsis edilmiş bir ses kaydı yayınlandı. Bu ses kaydının muhteviyatıyla ilgili herhangi bir yoruma ihtiyaç duymuyoruz. Tahrip edilmiş yönleri var. Ama esas itibarıyla bu ses kaydına mevzu teşkil eden toplantıyla ilgili olarak böyle bir müdahalede bulunulmuş olması açık bir siber saldırıdır. Devletin ve aziz milletimize yönelik olarak bir saldırı gerçekleştirilmiştir."

YAPILANLAR AÇIK BİR ŞEKİLDE SAVAŞ İLANI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha önce de Suriye'ye giden TIR'lara yönelik operasyon yapıldığını ifade etti. Bu tür saldırıların Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir savaş ilanı olduğunu öne süren Davutoğlu şöyle devam etti:

"Suriye'ye giden yardım Tırlarına yönelik operasyon, daha sonra sayın Başbakanımız başta olmak üzere bir çoğumuzun, bakanların son derece kritik devlet görevi yürüten yetkililerin telefonlarının ortam dinlemesinin yapılması açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine savaş ilanıdır. Bu, şu şekliyle ortaya koymak bir zarurettir. Çünkü söz konusu olan eğer ülkenin istikbaliyse aziz milletimizin bekası için bu konuda tedbir almak hükümetimizin devletimizin bütün birimlerinin bir görevidir. Bir ülkenin sınırlarının ihlal edilmesi son uçak olayında gördüğünüz gibi nasıl bir ülke için güvenlik tehdidi ise ve tedbir alınmasını gerektirirse aynı şekilde Milli Güvenlik Kurulu'ndan aldığı yetkilerle ve Başbakanımızdan almış olduğu talimatlarla kurulmuş olan bir kriz masası yönetimi içinde devlet güvenlik birimlerimizin en üst yetkilileri vardı. Benim başkanlığımda MİT Müsteşarımızın, Dışişleri Müsteşarımızın, Genelkurmay ikinci Başkanımızın ki o anda ilgili birimlerimizin bütün temsilcileriyle birlikte bu toplantı sonrasında da Süleyman Şah Türbesi'ne dönük olarak alınabilecek askeri tedbirler, güvenlik tedbirleri ele alınmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin hedefi açıktır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler Türkiye Cumhuriyeti'ni, devletini zaaf içinde gösterme çabası içindedirler. Bu saldırıyı gerçekleştirenler açık bir şekilde bir vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin korunmasına dönük çalışmalarımıza sekte vurmak istemektedirler. Veyahut ta oradaki askerlerimizin güvenliği ile ilgili ciddi bir tehdit oluşturmuş bulunmaktadırlar."

TÜRKİYE GÜÇLÜK BİR DEVLETTİR

Yapılan saldırılara gereken cevabı vereceğini belirten Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, geleneği vardır, kurumları vardır ve kendisine dönük her türlü saldırıyı ister hava sahası ihlali şeklinde olsun isterse bu şekilde devletin güvenlik birimlerinin toplantılarına öyle veya böyle teknolojik araçları istismar ederek bir ortam dinlemesi şeklinde nüfus etme şeklinde olsun buna gerekli cevabı verir. Kimse Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceğiyle, istikbaliyle istiklaliyle ve aziz milletimizin huzuruyla oynama cüretine yönelmemelidir. Bu konuda kamuoyumuzun olayı sükunet ve bilinçle şuurla değerlendirmesini bekliyoruz. Hiç kimse tereddüt içinde olmasın, bu saldırıyı gerçekleştirenler en açık ve net tavrı göreceklerdir. Bu tür çabalar akamete uğrayacaktır. Devletimizin ve milletimizin bekası anlamanda bütün kurumlarımız gerekli her türlü tedbiri alacaktır" diye konuştu.

EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR

Ahmet Davutoğlu, "Hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün vatandaşlarımıza şunu ifade etmek isteriz ki bu ülkenin ve devletin itibarı hepimizin itibarıdır. Bu ülkenin güvenliği hepimizin güvenliğidir. Gayrı kanuni bir şekilde ve açık casusluk faaliyetini andıracak tarzda yapılan çalışmalar devletimizin güvenliğine dönük saldırı mahiyetindedir ve gerekli görülen her türlü tedbir alınmak suretiyle bu saldırıyı yapanlar en şiddetli şekilde cezalandırılacaklar ve faaliyetler akamete uğratılacaktır" dedi.

KA,HT,OK(EK/SSA)