Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA,() - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, kimsenin perde gerisinden ülkeyi idare edemeyeceğini belirterek, ''Herkes gelecek, eğer bu memleketle ilgili iddiası varsa, bizler gibi halkın önüne çıkacak. O iddiasını dile getirecek ve oy isteyecek'' dedi.
Seçim çalışmalarını memleketi Konya'da sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Derbent, Hüyük ve Beyşehir ilçelerinde düzenlenen mitingde halka hitap etti. Konuşmasında halkın arasındaki pankartı gösteren Davutoğlu, ''Orada güzel bir pankart açmış arkadaşlarımız, 'Bu şarkı bitmez, bu millet montaja gelmez, şantaja boyun eğmez'. Ne Beyşehir, ne Konya, ne Türkiye bu şantaja boyun eğmeyecek Allahın izniyle'' dedi.
'VUR VUR PENSİLVANYA DİNLESİN' SLOGANI
Partililerin 'vur vur Pensilvanya dinlesin' şeklindeki sloganı üzerine Davutoğlu, ''Pensilvanya da, Türkiye'deki muhalefet de dünyada yükselmemizi kıskanıp, hakkımızı bu şantajlara çevirenler de herkes dinleyecek ve herkes bilecek ki, bu topraklarda sadece ve sadece milletin iradesi geçer. Milletin iradesinin yolu da sandıklardır. Herkes gelecek, eğer bu memleketle ilgili bir iddiası varsa, bizler gibi halkın önüne çıkacak. O iddiasını dile getirecek ve oy isteyecek. Kimse perde gerisinden bu ülkeyi idare edemeyecek'' diye konuştu.
AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde olduğunu ve herkesi kucakladığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:
''Onun için bize saldırıyorlar. Onun için AK Parti hükümetinin kadrolarını yıpratmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki, 15 sene önce olduğu gibi 90'lı yıllarda olduğu gibi, koalisyon hükümetleri olsun, zayıf hükümetler olsun ve kontrol edebilsinler. Hayır. Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerinde artık kimse kontrol mekanizması kuramaz. Kimse bu ülkeyi kontrol edebileceği hayallerine kapılmasın. Bu topraklarda artık söz de karar da ilelebet sadece milletimize aittir.''

MKY,HD(İA/AK) (FOTOĞRAFLI)