DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, ''Elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.
Mevlana'nın 740'ıncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılmak için memleketi Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Hacı Veyiszade Camii'nde öğle namazı kıldı. Camideki cenaze namazına da katılan Davutoğlu, beraberindeki Afganistan Halkının İslami Birlik Partisi (HVMİA) Başkanı Üstad Muhammed Muhakkık’ı ile birlikte Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Davutoğlu, Muhakkık'ı ile yaklaşık bir saat burada görüşme yaptı.
Müzeden ayrılırken gazetecilerin, ''Suriye'de kaçırılan Türk gazeteci hakkında gelişme var mı?' sorusu üzerine Bakan Davutoğlu, ''Çok yakında takip ediyoruz. Bütün arkadaşlarımız takip ediyor. Elimizden geleni yapıyoruz, bakacağız, inşallah'' dedi.
Bakan Davutoğlu'nun bugün D-8 16'ıncı Bakanlar Konseyi toplantısına katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Pakistan'a gideceği belirtildi.