'SURİYE REJİMİ DİLİYLE KONUŞUYORLAR'
Konya'da seçim çalışmalarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tuzlukçu İlçesi'nin ardından Ilgın'da halka hitap etti.
Suriye uçağının, sınır ihlali sonucu düşürüldüğünü ve bunun bir milli güvenlik meselesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
"Bugün baktığımızda bazı muhalefet sözcüleri ve bazı yayın organları, daha önce Suriye'deki Türkmenler'e yardım götüren TIR'ın durdurulmasında olduğu gibi şimdi şunu söylüyorlar; 'Seçim yaklaştığı için hükümet bunu bilerek yaptı.' Allah aşkına bu nasıl vicdansızlıktır, bu nasıl insafsızlıktır? Suriye rejiminin diliyle konuşuyorlar. Eğer kim tarafından yazıldığına bakmazsanız, kimin söylediğine bakmadan sadece dinleseniz, sanki Suriye rejiminin sözcüsü konuşuyor. Böyle günlerde, milletimizin tek bir vücut olması lazım. Şimdi Suriye rejiminin uçakları, bir kilometre hava sahamızdan içeri girmişlerse, biz de onlara hak ettiği muameleyle cevap vermişsek, bu millet bununla ancak gurur duyar. Birileri ise neredeyse kendi ülkelerini şikayet ediyorlar. Neredeyse kendi hükümetlerini, kendi ordularını şüpheli duruma düşürmek istiyorlar."
SURİYE REJİMİNİ SAVUNANLAR BU MİLLETİN KARŞISINA ÇIKAMAYACAK
Eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, şöyle konuştu:
"İşte böyle günlerde milletle bütünleşenler, milletin kaderiyle bütünleşenler kendi devletine sahip çıkanlar, kendi ülkesine her türlü fedakarlığa hazır olanlar, tarihe geçerler. Diğerleri de tarihe geçer ama utançla tarihe geçer. Kendi silahlı kuvvetlerinin yaptığı açıklamayı görmeyip, Suriye rejimini dinleyenler, kendi hükümetinin aldığı kararlı tutumlar yerine, Suriye rejimlerini savunanlar, bu milletin karşısına çıkamayacaklar. Bu millet hak ettiği cevabı verir. Bizim devlet anlayışımız güçlü bir şekilde milli birlik gerektiren konularda siyaset yapmayı doğru bulmaz. Her türlü ihtilafı unutur, zor günlerde omuz omuza geliriz. Ama maalesef birilerinin tek hedefi var, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini zayıflatmak, başbakanımız zaaf içinde göstermek."
ALTANTİK ÖTESİNE SESLENDİ
İsim vermeden Fetullah Gülen'i de eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:
"Ne hükümeti, ne AK Parti'yi, ne sayın Başbakanı zaaf içinde gösteremeyecekler. Şimdi size soruyorum. Bütün bu konularda, bu milletin onuru, gururunu, izzetini, şerefini hakkıyla temsil ettiğimize şahitlik eder misiniz? Bundan sonra bu emaneti, bu kadroların ileriye doğru taşıması için en güçlü desteği vermeye hazır mısınız? Onun için bu bir tarihi dönemeçtir. Sizden sadece mahalli seçimleri kazanmanızı beklemiyoruz. Türkiye toplamında rekor kırarak, Ilgın'dan, Konya'dan bunun sesini dünyaya duyurmanızı istiyorum. Suriye rejiminin yardakçıları da duysun. Bu Türkiye üzerinden hesap yapan Atlantik ötesi, yakın uzak herkes duysun."
Davutoğlu daha sonra Akşehir İlçesi'ne geçti.

MKY,HD(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)