DAVUTOĞLU: AVUÇLARINI YALASINLAR
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamındaki ikinci durağı Cihanbeyli oldu. Buradaki mitingde halka hitap eden Davutoğlu, şunları söyledi:
''Bir çok komplolarla önümüz kesilmeye çalışıldı. Öyle bir anlatıyorlar ki sanki 2013'de Türkiye krizlere girdi. Birileri nerdeyse Türkiye'de ekonomik kriz çıksa, ellerine kına yakacaklar. Ellerine kına yaktırmayacağız. Avuçlarını yalasınlar. Ama 2013'de Türkiye, IMF'ye olan son borcunu ödedi. Bir daha bu cihan devleti mirasçısı bu devlete kimse dost ya da düşman kapısında borç alma durumu yaşatmayacak, yaşatamayacak. Benim irfan dolu dedem küçükken kulağımıza fısıldardı, 'Ya Rab, bana öyle bir fevzi kanaat ver ki, değil namerde, merde de dahi eyleme muhtaç'. Bu onurlu milletin musahipleri 10 yıllardır sıradan IMF memurlarının önünde, bakan düzeyinde hesap vermek durumda bırakıldılar. Bundan sonra ise Allah'ın izniyle bu milletin ayaklarına dış borç prangası konulmayacak. Çünkü bugün borç alan, yarın emir alır. Ondan bugün bu konuşmalar ortaya çıkıyor. İsteniyor ki, yine Türkiye küçük hesaplarla, geçici koalisyonlarla, küçük küçük siyasi krizlerle boğuşsun ve büyük iddialarından vazgeçsin.''
DAVUTOĞLU, MEYDAN OKUDU
Son günlerde bir takım iftiralarla üzerlerine gelindiğini ifade eden Davutoğlu,''Gelin, bütün gücünüzle ve kudretinizle gelin. Çanakkale'de ayakta duran Mehmetçiğin göğsü nasıl güçlü bir siperse bizim göğsümüzde bu davada güçlü bir siperdir. Korkmayız, çekinmeyiz, dizimizin dermanı kesilmez. Yeter ki rabbimiz ve milletimiz yanımızda olsun'' diye konuştu.

HD(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)