İMES Sanayi Sitesi'nde iiş dünyasının temsilcileri ile buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOBİ'lerin performansından gurur duyduğunu belirterek, devletin düşük kiralı anahtar teslim fabrikalar yapacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu İMES Sanayi Sitesi'nde konuşması şöyle;

Milletimizin eli ile siyasi istikrarı sağlarsak ekonomik istikrar bizim işimiz. Etrafımızdaki ateş çemberine düşmemiz halinde ekonomik istikrar imkansız hale gelir. Siyasi stratejinin olmadığı yerde rakamlar anlamını yitirir. İrade kaybolduğunda planlama imkanı da kaybolur.

DAVUTOĞLU'NDAN BÜYÜME CEVABI

Bir finans kuruluşunun yöneticisi bana ''Dünya ekonomisi daralırken Türkiye ekonomisi büyüyor.Bunu nasıl beceriyorsunuz?'' diye sordu, kendisine ''Bizim çok önemli petrol ve doğalgaz kaynağımız yok. Bize milyarlarca dolar para aktaran bir ülke de yok. Bizim insan kaynağımız var. Biz üreterek alın terimiz ile büyüdük. Dışarıdan gelen kaynaklarla sadece büyümeyi tercih etmedik.'' dedim.

''GURUR DUYUYORUM''

KOBİ'lerin performansından gurur duyuyorum. Türkiye 2008 krizinden beri 7 mllyon vatandaşımıza istihdam sağladı.Özel sektörde istihdamın yüzde 76'sını KOBİ'ler sağlıyor. Emek ve değer üreten KOBİ'lerimiz toplumsal barışı da sağlıyor.KOSGEB desteklerini hem nicelik hem de niteliksel olarak arttırdık. Desteklerimiz önümüzdeki dönemde artarak devam edecek. Esnafa düşük faizli kredi uygulaması devam edecek, 30 bin TL faizsiz kredi vereceğiz.

DÜŞÜK KİRALI ANAHTAR TESLİM FABRİKA

Emek yoğun sektörlerde düşük kiralı anahtar teslim fabrika yapıp vereceğiz. Bu fabrikanın ürettiği istihdam ve reel sektöre verdiği katkı ile ekonomiye destek olacak.

KARŞILIKSIZ 50 BİN TL

Gençlere ilk işyerini kurmaları halinde 50 bin TL karşılıksız kredi vereceğiz. Sizlerden talebimiz ARGE ve yeni teknoloji kullanımına ağırlık vermenizdir.

ARSA MALİYETİ DÜŞÜRÜLECEK

Yıllık 8 bin TL kazançtan vergi almayacağız. 2023 hedefimiz 70 yeni OSB yapmak. OSB'lerdeki arsa maliyetlerini düşüreceğiz.