Mesut MADAN / BURDUR, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin Türk siyasi tarihi açısından önemli olacağını belirterek, bu seçimin '12 yıldır bu ülkenin makus talihini değiştirmiş olan bir iktidarın ve milli iradenin bir şekilde halktan güçlü bir şekilde destek istediği seçim' olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Burdur Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Sebahattin Akkaya'nın seçim çalışmaları çerçevesinde Burdur Şeker Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Mehter takımının konser verdiği mitingde Bakan Davutoğlu, 30 Mart'ta çok tarihi bir seçim yapılacağını belirterek, şunları dile getirdi:
"Bu seçim Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birisi. Sadece mahalli seçim değil,  12 yıldır bu ülkenin makus talihini değiştirmiş olan bir iktidarın ve milli iradenin bir şekilde halktan güçlü bir şekilde destek istediği bir seçimdir."
Hükümetin sağlık ve eğijtim alanında yaptığı hizmetleri anlatan Davutoğlu, "Son dönemin en önemli olaylarından biri Türkiye Cumhuriyeti'nin, IMF ye olan son borcunu ödeyip borç defterini kapatmasıdır" diye konuştu.
MM(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)