Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek, "Solcularla olduğunda sol dergileri çıkarıyor, muhafazakarlar kesimlere girdiğinde Mehmet Akif’i hatırlıyor, ama İstiklal Marşı’nın hatırlayamıyor. Her yerde ayrı bir yüz, ayrı bir dil, ayrı bir çehre. Bu millete, çifte standartla devlet başkanı olmaz. Hz. Mevlana’nın değişiyle olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bu kim?"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilek ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'da, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.
İlk olarak kürsiye ev sahibi Bakan Elvan çıktı. Bakan Elvan, Türkiye'de statükocuların, vesayet yanlılarının ve onların işbirlikçilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı itibarsızlaştırmak için çok gayret sarf ettiklerini ama buna izin vermediklerini ve vermeyeceklerini söyledi. Milli irade ile vesayetin her zaman Türkiye'de kavga içinde olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, "Vesayet odakları milli iradeyi inim inip inletmişler, baskı altında tutmuştur. Ama Ak Parti iktidarı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan o vesayetçileri tarihin derinliklerine gömmüştür" dedi.
TEK SES TÜRKİYE'DEN ÇIKIYOR
Dünyanın çok önemli bir süreçten geçtiğini ve bir çok kesiminde kan gözyaşı ve katliam olduğunu anlatan Bakan Elvan, "Gazze'de yaşananları görüyorsunuz. Bebeklerimiz çocuklarımız katlediliyor, okullar hastaneler bombalanıyor. Bunun karşılığında dünyanın hiç bir kesiminden güçlü bir ses çıkmıyor. Gür ve şiddetli çıkan tek ses Türkiye'den çıkıyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm dünyanın gösterdiği sessizlik karşısında o insanları o katilleri lanetledi. Artık insanların kalplerinin hissetmediği bir dünyada yaşıyoruz. Ama öyle bir Başbakana sahibiz ki mazluma mazlum, zalime zalim diyen bir başbakanımıza sahibiz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da eleştiren Bakan Elvan, şunları söyledi: "Sayın İhsanoğlu, 'Yol, yatırım işi benim değil' dedi. Bunu dedikten sonra 'Ekmek için Ekmelettin' dedi. Ekmek nedir? Ekmek iştir, aştır, üretimdir, köprü yatırımıdır, yol yatırımıdır, yüksek hızlı trendir. Peki sen madem bu yatırımlarla ilgilenmeyeceksin, Türkiye'nin gelişmesi ile ilgilenmeyeceksin o zaman neden 'Ekmek için Ekmelettin' diyorsun."
DAVUTOĞLU: SOLCULAR OLDUĞUNDA SOL DERGİLERİ GÖSTERİYOR
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konuşmasına Irak’ta yaşanan gelişmelerle ilgili dün gece saat 02.30’a kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte toplantı yaptıklarını ve onunda Karaman’a selamının olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Bakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Bu devletin başına reisi cumhur olacak şahsiyletle ilgili bir muhasebe yapalım. Soralım. Kahramanoğlu Mehmet Bey’in Türkçesini gür sesle dünyaya duyaran kimdir? Türkçenin ilk kitabe olarak yazıldığı Orhun hitabelerini ayağa kaldıran kimdir? Türkiçe’yi dünyanın her yerinde kullanılan bir dil haline getirmek için Yunus Emre merkezlerini kuran kimdir? Gelelim Hz. Mevlana’ya. Konyamızın, Karamanımızın o yüce şahsiyete. Soralım Hz. Mevlana’nın dilinden ‘Ya göründüğü gibi ol ya olduğun gibi görün’ diyen Hz. Mevlana’nın. Şimdi bu üç aday arasında göründüğü gibi olan kim? Olduğu gibi görünen kim? Siz hiç sayın Başbakanımızdan iki tavırlı, çifte standartlı tavır gördünüz mü? İster Davos’ta ister Brüksel’de ister Semerkant’ta nerede olursu olsun, olduğu gibi göründü mü? Göründüğü gibi oldu. Öbür tarafta başka bir aday var. Solcularla olduğunda sol dergileri çıkarıyor, muhafazakarlar kesimlere girdiğinde Mehmet Akif’i hatırlıyor, ama İstiklal Marşı’nın hatırlayamıyor. Her yerde ayrı bir yüz, ayrı bir dil, ayrı bir çehre. Bu millete çifte standartla devlet başkanı olmaz. Hz. Mevlana’nın değişiyle olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bu kim?" dedi.
CHP'YE ELEŞTİRİ:GENSORUNUN MEYDANI, KARAMAN MEYDANIDIR
CHP'yi de eleştiren Bakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken CHP, bendeniz hakkında gensoru önergesi verdi. Gensorunun meydanı, Karaman meydanıdır. Bu meydanlardır. Son 3-4 yılda bu kaçıncı gensoru oldu, ben unuttum. Neden rahatsızlar biliyor musunuz? Piri Reis’in çocuklarının, torunlarının Somali’ye gidişinden rahatsızlar. Yunus Emre’nin güzel Türkçesinin Yunus Emre Merkezleriyle dünyanın her yerine yayılmasından rahatsızlar. Bosna Hersek’te Tunus’da bir çok yerde Türkçe’nin seçmeli ders olarak okutulmasından rahatsızlar. Bu albayrağın dünyanın her yerinde dalgalanmasından rahatsızlar. En fazla da, bayram demeyip, gece demeyip, gündüz demeyip, Gazze'ye sahip çıkışımızdan rahatsızlar. Onun için diyorlardı, tarafsız olalım. Tarafsız olalım bu işlere karışmayalım. Zalimle, mazlum arasında tarafsız olmak Hz. Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Piri Reis'in, Kazım Karabekir'in çocuklarına, torunlarına yakışır mı? Bunlar İstiklal harbinde yaşasalardı, müstevli orduları ile kuvaiye mille arasında tarafsız olurlardı. Biz tarafsız olmadık" diye konuştu.
Türkmenlere yardım yapıldığı konusundaki eleştirilere de cevap veren Bakan Davutoğlu, son 10 yılda en çok Türkmenlere yardım yapan ülkeninde Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI