CUMHURBAŞKANI ABDULLAH Gül, Romanya Devlet Başkanı Basescu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, basın mensuplarının CHP Milletvekili Aksünger ile görüşmesi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın çağrısı, Romanya’nın Türkiye’nin AB sürecine desteği ve uzun tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi konusundaki sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

CHP MİLLETVEKİLİ AKSÜNGER İLE GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Gül, "Geçen hafta Sayın Milletvekili yazılı bir şekilde randevu talebinde bulundu ve ben de tüm milletvekillerine olduğu gibi onların randevu taleplerini kabul ediyorum, hangi partiden olursa olsun görüşüyorum. Devlet Denetleme Kurulu'na kişisel verilerin korunması ile ilgili bir araştırma yaptırdım biliyorsunuz; o rapor da yayınlandı. Talep bu konuyla ilgiliydi. Görüşme oldu ve kendisi yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunu takdir etti. Birçok sorunu ve onlarla ilgili görüşlerini dinledim. Yani mesele bu. Birçok milletvekili çeşitli konularda randevu istiyor ve onlarla o çerçeve içerisinde görüşüyorum. İkinci sorunuza gelince; görevde değil miyim ben yani? Bazıları göreve çağırdı dediniz de. Görüyorsunuz herhalde açıklamalarım, müdahalelerim, konuşmalarım, temaslarım gizli değil, tüm kamuoyu nezdinde yapılıyor" dedi.

ROMANYA'NIN TÜRKİYE’NİN AB SÜRECİNE DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, "Ben Romanya’nın desteğinden dolayı huzurunuzda da teşekkür ettim Sayın Cumhurbaşkanına. Bu desteğin devam edeceğini de umut ediyoruz" diye konuştu.

TUTUKLULUK SÜRESİNİN 5 YILA İNDİRİLMESİ

Cumhurbaşkanı Gül, Hatırlarsanız TBMM’nin açılışlarında yaptığım konuşmalarda, uzun tutukluluk sürelerinin cezaya dönüşmemesi gerektiğini birkaç kez vurguladım. Bu düzenlemelere bu çerçeve içerisinde bakarım. Ama nasıl bir düzenleme yapılıyor, taslağı bilmiyorum. Hükümetimizle görüşmelerde detayını öğrenip, o zaman belki daha geniş bir şekilde fikrimi sizinle paylaşabilirim" dedi.