Birkan YILDIZ- Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, ( - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan'a gitti. Cumhurbaşkanı Gül'e ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kültür, basın ve iş dünyasından temsilciler eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Gül, hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Macaristan ile ticaret kapasitesini artırmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti kapsamında Türk- Macar İş Forumu'na katılarak işadamlarına hitap edeceğini söyledi. Gül, ziyaretinin Macaristan'la ilişkilerin her alanda gelişmesine katkı sağlayacağını kaydederek şöyle dedi:
"Ziyaretim stratejik ortak konumundaki Macaristan ile ilişkilerimizin çeşitli yönleriyle gözden geçirilmesine vesile olacaktır. Macaristan'la siyasi düzeyde mükemmel olan ilişkilerimizi, ekonomik ve ticari alanda kaydedilecek başarıyla da taçlandırmak istemekteyiz. Öncelikli olarak 2 milyar dolar olan ticaret hacmimizi ve karşılıklı yatırımları artırmak istiyoruz. Bu anlayışla heyetimizde Türk iş dünyasının, Macar iş alemiyle yeni ortaklık kurmaya ilgi gösteren seçkin temsilcileri de bulunmaktadır."
Gül, ayrıca Gül Baba Türbesi'ni de ziyaret edeceğini söyledi.