Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Hamdolsun ayrımcılık olarak söylemiyorum, bir tercih meselesi olarak söylüyorum; 4 çocuğumunm da dördü de İmam Hatipli...

Eğer İmam Hatipliyseniz, ömrünüzün sonuna kadar şerefle ve gururla yürüyeceksiniz. Sadece bu milletin de değil, bütün ümmetin gururusunuz.Bu ülkede İmam Hatiplilerin ayaklarına zincir vuruldu, zihinleri esir alınmaya çalışıldı. İmam Hatipli nesli günümüzde kolejlerle yarışıyor.

İmam Hatip neslini 28 Şubat'ta durdurmaya çalışanlar tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. Peki İmam Hatip nesli nerede? İşte onlar burada gururla dimdik duruyor.Dünyanın her yerinde Müslümanlar baskılarla karşı karşıyadır. Önceki gün Hırvatistan'a gittim. İslamın resmi din olarak kabul edilişinin 100. yılını kutladık. Oraya Turgut Özal'dan sonra ilk defa giden devlet adamıyım.

Gençler dünyada bütün oyunlar halkı Müslüman olan ülkelerde gerçekleşiyor. Bunlara karşı uyanık olmalıyız.

Biliyorsunuz şu anda İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığını yürütüyoruz. Orada da aynı şeyi söyledim; Müslümanların başı üç fitne ile dertte.

Bunların biri Mezhepçilik; Mezheplerin üzerinde bir dinimiz var. İslam'dan başka bir şey tanımıyoruz.

İkinci fitne ırkçılık; Eğer inanıyorsak ırkçılık yapmamalıyız. Peygamber Efendimiz'in özellikle yasakladığı ırkçılık maalesef hala islam ülkelerinde kendine bir zemin buluyor. Arap'ın Arap olmayana bir üstünlüğü yoktur.

Üçüncü fitne terördür; PKK, PYD, DAEŞ bunlar hep aynı fitneden beslenen terör örgütleridir, İslam ile bir alakası yoktur. Müslüman'ın Müslüman'a ırzı, kanı haramdır.

"ANCAK MÜMİNLER KARDEŞTİR"

Peki biz birbirimizi niçin seveceğiz; Ancak Müminler kardeştir. Bir kardeşiz ya kardeş...Hepiniz toptan sımsıkı Allah'ın ipine sarılın.

Terör fitnesinin üstesinden ortak tavır almayı başardığımız gün, yol alırız.

Osmanlı'nın son döneminde tekkke ve zaviyelerin yozlaşması ve Cumhuriyet'in ilk yıllarıyla tamamen kapatılması ilim irfan yuvalarına darbe vurmuştur. Gönül kapılarının zayıfladığı yerlerde yerlerini terör örgütleri alır.

Dünyaya hakim olan düzen çatırdamamaktadır. Krizler yeni bir değişim dalgasının habercisidir. İslam dünyansının ümidi artık Türkiye'dir.

Bizi hedef alanların başında tarih gelir. Çünkü tarihini unutan millet hafızasını yitirir. Osmanlı kendisinden güçlü devletlere karşı büyük bir özveriyle mücadele etmiştir.

"KUT'ÜL AMERE DE EN AZ KURTULUŞ ZAFERİ KADAR ÖNEMLİDİR"

Hele hele tarihimizde büyük Kut'ül Amere zaferi var. Yıllarca bize unutturulmaya çalışıldı. Kazandığımız zaferler birileri tarafından resmen milletten gizlenmiştir. Bu büyük zafer sayesinde ülkemiz yok olmaktan kurtulmuştur. Bu zaferler en az Kurtuluş Savaşı kadar önemlidir.