Ezgi ÇAPA - Özgür ARSLAN / İstanbul

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) üyeleri ile buluştu. İhsanoğlu, Gayrettepe Dedeman Oteli'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte katıldı.

KADER'DEN "EŞİT TEMSİL VE POZİTİF AYRIMCILIK" TALEBİ

Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve gazetecilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını KA-DER Başkanı Gönül Karahanoğlu yaptı. İhsanoğlu'na toplantıya katılımı dolayısıyla teşekkür eden Karahanoğlu, KA-DER'in taleplerini sıraladı. KA-DER'in yeni seçilecek cumhurbaşkanından bazı talepleri şöyle:

“Tüm görevlendirme ve atamalarda, eşit temsil ve pozitif ayrımcılık ilkesine uyumlu davranması, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın bağımsız bir Kadın-Erkek Eşitlik Bakanlığı olarak yeniden kurulması için çalışması, eşitlik ilkesinin hayatın her alanında uygulanması, kadına karşı her türlü ayrımcılığın ve şiddetin sonlandırılması için tüm kuruluşları çalışmaya davet etmesi, kadının siyasette karar sahibi olabilmesi için çalışma yaparak kadınları kamuoyunun önünde görünür kılması…"

"KADINLARIMIZIN DAHA AKTİF OLMASINI İSTİYORUZ"

Toplantının basına açık kısmında konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu da, kadınların toplumda ne kadar önemli rol oynadıklarına ilişkin bilincin yeterli olmadığını ifade ederek, “Kadınlarımızın daha aktif olmasını istiyoruz. Toplumda daha güçlü ve karar mekanizmalarında söz sahibi olmalarını isterken, bu noktaya henüz gelemediğimizi görüyoruz" dedi.

Kadınların toplumun yarısı olduğunu vurgulayan İhsanoğlu “Biz bunu yapmaya muktediriz. Yeter ki toplumun değişik kesimleri arasında fikir alışverişleri saygılı ve serbest şekilde olsun. Kimse kimseye karşı zıtlaşma, cepheleşme, tepeden bakma, nefret söylemi göstermesin" diye konuştu.

"İLK YAPILACAK ŞEY KADIN KONSEYİ OLUŞTURMAK"

Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı seçildiği zaman ilk icraatinin 'Kadın Konseyi' oluşturmak olduğunu söyledi. İhsanoğlu, “Kadın Konseyi'nde değişik kadın kuruluşları temsilcileri ile beraber çalışmak... Bu hususta benim eşimin de çok yardımcı olacağını biliyorum. Çünkü o benim bütün hayatım boyunca her konuda bana destek olmuştur" dedi.