"REZİLLİK OLMAMASI LAZIM"
İhsanoğlu, Hatay'daki gezinin son durağında İskenderun Belediye Kültür Merkezi'ne 2 saat rotarlı geldi. Kendisini destekleyenleri, 'Gönüldaş', 'Ülküdaş' olarak nitelendirerek destek veren herkese teşekkür eden İhsanoğlu, şöyle dedi:
"Benim temennim; bu yarışın nezaket, efendilik, saygı içerisinde bir yarış olması. Ama gelin görün her gün bize karşı olanlar olmadık iftiralar olmadık yalanlar, çamurlar, suç üretiyorlar. Böyle bir şey, böyle bir saçmalık olur mu? İnsan çarkçı, çöpçü, ayakkabıcı, profesör, bakan, vezir olur. Ama Rezil olmaması lazım. Türkiye siyasi tarihinde böyle bir şey yok inşallah son defa olur."
"HODRİ MEYDAN"
Hakkında söylenenlerle ilgili "Hodri meydan" diyen İhsanoğlu, adaylığını yabancı devletlerin projesi olarak nitelendirenlere meydan okuduktan sonra, "Bütün devletin imkanları ellerinde böyle iftira atıyorlarsa ben onlara hodri meydan diyorum.Bu proje Türk milletinin projesi" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdoğan’ı eleştiren İhsanoğlu, 10 Ağustos'ta  milletvekili, belediye meclisi değil, devletin başına bir ismi seçip onu 'Ailenin reisi' olarak oraya oturtacaklarını bildirirken, şöyle devam etti:
"Aileyi kavgasız gürültüsüz ve kimseyi tokatlamadan, tekmelemeden, azarlamadan; hükümet söz dinlemediği zaman hükümetin suratına bir şey fırlatmasın. Yargıtay beğenmediği bir karar aldığı zaman hakaret etmesin Anayasa mahkemesine saygılı ol demesin ve tepesi atmasın Çünkü devletin başının tepesi atarsa devlet çöker orası sorun çözme yeri sorun yaratma yeri değil. Milletin meseleleri ile yakından ilgilen ve Türkiye’nin yurt dışında ki itibarını yükselt. Maalesef kendileri de itiraf ediyorlar ben daha çoklarını biliyorum ama benim devlet terbiyem bunları söylemeye müsait değil."
SİYASET VE DİPLOMASİ İNCE BİR SANAT
CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmelettin İhsanoğlu siyaset ve diplomasinin ince bir sanat olduğuna da sözlerine ekleyerek şöyle konuştu:
"Ben bu bölgeyi, bu ülkeyi, kültürleri, zihniyetleri, Batıyı, Doğuyu, Amerika’yı, BM'nin nasıl çalıştığını çok iyi biliyorum. Bunlar ince sanattır. Böyle sağa telefon sola telefon yürü haydi oraya; yok böyle. Böyle şey dünyada yok.Siyaset çok ince bir sanat bilhassa uluslar arası diplomasi, 100 kilometre gidersin belki bir kelime söylersin belki susarsın. Sabahtan akşama kadar konuşursan buna gevezelik derler. Hele milliyetçilik yapacaksan böyle olmaz. Milliyetçilik konusunda da Büyük devlet adamı rahmetli Celal Bayar’ın çok güzel bir sözü var bunu iyi dinleyin,’Milliyetçilik yapılır söylenmez."
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), () 

FOTOĞRAFLI