ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li 27 yaşındaki Leyla İmret, mazbaatasını alarak koltuğuna oturdu ve ilçenin ilk kadın belediye başkanı oldu. Başkan İmret, Almanya'dan gelen gazetecilerle de Almanca konuştu.
Cizre İlçesi tarihinde ilk kadın belediye başkanı olan Leyla İmret, bugün İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak, başkanlık koltuğuna ilk kez oturdu. Yüzde 83 oran ve 36 bin 403 oyla başkan seçilen İmret, 31 belediye meclis üyesi ve 5 il encümeni ile birlikte mazbatalarını alıp gittiği belediye önünde belediye çalışanları tarafından zılgıtlarla karşılandı. Görevi Başkan Vekili Metin Bayık'tan devralan İmret, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Çok keyifliyiz mazbatayı aldığım için. Belediye başkanı olarak halkımıza hizmet yapacağız. Aydın Budak gibi görevimizi layıki ile devam ettireceğiz. Halkımıza karşı hizmet borcumuz var. Yükümüz çok ağır, halkımıza her türlü hizmeti yapacağız. Arkadaşlarımızla, meclis üyeleriyle birlikte halkımıza hizmeti sunacağız" dedi.
Uzun yıllar Almanya'da yaşadığı için Almanya'dan gelen bir grup gazeteci, İmret ile röportaj yaptı. Alman gazeteciler ile Almanca konuşan İmret, diğer gazetecilerle de zaman zaman Türkçe zaman zaman da Kürtçe konuşma yaptı.

Rİ(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)