Cinsel istismar önergesine imza atan 6 AK Parti’liden birisi olan Ramazan Can “Cinsel istismar tasarısıyla ilgili muhalefetle görüşeceğiz. Önergemiz doğru. Gerekirse düzeltme yapılabilir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise  "Komisyona çekilmesi söz konusu değil. Yarın son oylamayı yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisi varsa görüşmeye hazırız" diye konuştu.
 
TEKLİFLERİ VARSA KONUŞALIM
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili soruları yanıtlayan Kurtulmuş, "Burada STK’lar ve farklı grupların değerlendirmelerini titizlikle gözen geçiriyoruz. Şu yanlış anlaşılma ortadan kalsın. Bu düzenleme bir ihtiyaca binaen gündeme getirilmiştir. Asla tecavüz suçlarını kapsamamıştır, kapsamayacaktır da. CHP ve MHP’nin de başka teklifleri varsa bunları değerlendirmeye açık olduğumuzu söylüyoruz. Af değildir bu düzenleme. Sadece bir hukuki düzenlemedir. CHP ve MHP başka bir teklifleri varsa onu getirsinler, somut teklif üzerinden konuşalım" diye konuştu.
 
AK PARTİ'DEN CHP'YE TELEFON
Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup  Başkanvekili Levent Gök'ü telefonla arayarak cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili 'Sizin elinizde bir teklif var mı?' diye sordu. Levent Gök'ün de 'Niçin önerge verelim, yanlışınıza ortak olmayız. Önergenizi çekin' sözleriyle cevap verdi.
 
MHP: GERİ ÇEKİLSİN
MHP'li Erkan Akçay ise yaptığı açıklamada "Önerimiz düzenlemenin geri çekilmesi" dedi.

 
CHP'DEN ANAYASA MAHKEMESİ SİNYALİ
Kamuoyunda büyük tepki çeken cinsel istismar düzenlemesiyle ilgil CHP, yeni bir karar almıştı.

Düzenlemeyi hazırlayan AK Parti'nin teklifi geri çekmemesi halinde CHP düzenlemeyi şekil yönünde acil olarak Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıklamıştı. 

Gece yarısı AK Parti tarafından Meclis Genel Kurulu'na getirilen teklif, CHP, MHP ve HDP'li vekillerin sert tepkisini çekmişti.
 
BAŞBAKAN TALİMAT VERMİŞTİ
Ünlü ünsüz bir çok ismin de sosyal medyada düzenlemeye isyan etmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım parti yetkililerine talimat vererek düzenlemenin muhalefet partileriyle görüşülmesini istemişti.