Emre BAYLAN/ANTALYA, () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, CHP'yi yasa dışı örgütleri desteklemekle suçlayarak, "Sen seçimle bir yere gelemiyorsun ama bunun karşılığında senin emeline, amacına canlar kaybederek mi ulaşacağız? Burada vatandaşlarımızın, Okmeydanı'nda vefat eden kardeşlerimizin günahı ne?" dedi.
Seçim bölgesi Antalya'da partisinin İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Bakan Çavuşoğlu, 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdikten sonra Okmeydanı'nda yaşanan olaylara değindi. Bir yıldır ülkenin karıştırılmak istendiğini ileri süren Bakan Çavuşoğlu, Gezi olaylarıyla başlayan sürecin şimdi Okmeydanı ile devam ettiğini iddia etti. 17 Aralık'ta başka bir saldırıya uğradıklarını kaydeden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, bu saldırılarda amacın Ak Parti'yi ve Türkiye'yi küçültmek olduğunu öne sürdü.
Okmeydanı'nda illegal örgütlerin bombalı ve molotoflu saldırılarda bulunduğunu anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:
“Üzülerek görüyoruz ki, illegal grupları, marjinal bile demiyorum, destekleyen siyasi partiler var. Bugün, biz onları anlıyoruz aslında, onlar artık seçimle Ak Parti'yi indirmek, ya da değiştirmek mümkün değil. Bunu 30 Mart'ta da gördüler. Ama kardeşim, tamam, sen seçimle bir yere gelemiyorsun ama bunun karşılığında senin emeline, amacına canlar kaybederek mi ulaşacağız? Burada vatandaşlarımızın, Okmeydanı'nda vefat eden kardeşlerimizin günahı ne? İllegal örgütleri nasıl desteklersin?"
Çavuşoğlu, basının da illegal grupları masum insanlar gibi göstermeye çalıştığını iddia ederek, " Nasıl illegal grupları masum gösterici gibi gösterirsiniz, böyle şey olabilir mi? Siz nereye varmaya çalışıyorsunuz? Neyin bedelini ödetmeye çalışıyorsunuz bu millete?" dedi.
'HER YERE GİDER'
Almanya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan 'Gelmesin' çağrılarına da değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, “Neymiş, 'Başbakan gelmesin' diyorlarmış, niye gidiyormuş. Almanya'dan da söyleyenler var Türkiye'den de bunların davulunu çalanlar var. Benim başbakanım nerede bir Türk varsa, vatandaşı varsa, nerede soydaşı, akraba topluluğu varsa oraya gider gidiyor ve gidecektir. Nerede bir mazlum varsa gidecektir" dedi.
CHP'DEN TRANSFER
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le birlikte Antalya'nın Ak Partili belediye başkanları ve İl Başkanı Mustafa Köse'nin de hazır bulunduğu İl Danışma Meclisi'nde CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Merthatun Ak Parti'ye geçti.
Merthatun, “İçinde bulunduğum Alevi toplumuna hizmetse en iyi hizmeti Ak Parti kadrolarıyla gerçekleştireceğime inanıyorum" dedi.
Yerel seçimlerin üzerinden geçen 55'inci gündeki bu transferin ardından 103 kişilik Büyükşehir Meclisi'nde Ak Parti'nin meclis üyesi sayısı 51'e yükselirken CHP ve MHP'li üye sayısı 52'ye düştü.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler 'sahiller, sahiller' dedikleri Antalya'ya baksınlar. Antalya'nın 12 sahil ilçesine baksınlar. 6'sını Ak Parti, diğer kalan 6'sını da paylaşarak CHP ve MHP aldı. Ancak Ak Parti'ye yetiştiler. Ondan sonra sahil edebiyatı yapsınlar. Bunların hepsi boş laf. Bu millet arkamızda" diye konuştu.

EB(SU/ESM) (FOTOĞRAFLI)