CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Akif Ekici, Gaziantep'in en büyük sorunun trafik olduğunu söyledi ve Büyükşehir Belediyesi'nin 4 Şubat'ta yapacağı Hafif Raylı Sistem 3'üncü etap ihalesinin iptal edilmesini istedi.
Akif Ekici, yerel seçimler öncesi yürüttüğü çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ile İlçe başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan CHP'li Ekici, Gaziantep'in en büyük sorunun kent içi ulaşım ve trafik olunduğunu ifade etti. 10 yıllık AK Parti'li Belediye yönetiminin bu soruna çözüm bulamadığını belirten Ekici, "Ulaşım Mastır Planında yer almayan güzergah nedeniyle Zübeyde Hanım Bulvarı ile Muammer Aksoy Bulvarı üzerinde, şehir içi ulaşımda trafik tıkanma noktasına gelmiştir. Vatandaştan ve kant halkından kopuk bir yönetim anlayışı ile içinden çıkılmaz bir trafik sorunu yaşanmaya başlanmıştır. Şimdi Cumhuriyet Mahallesi, İnönü Caddesi ve Hürriyet Caddesi'ni kapsayan yeni bir Hafif Raylı Sistem güzergahı belirlenerek 4 Şubatta yapım için ihaleye verileceğini öğrendik. Bu kadar dar yollarda bunu yapmak şehir için çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Alternatif yollar belirlenmeden çizilen bu güzergah, kentteki trafik yükünü daha da arttıracaktır. Bunu bu kadar aceleye getirmeden en azından sonraki dönem ki belediye başkanını beklemek için ihaleyi ertelemek yada iptal etmek şehrin yararına olacaktır" dedi.
Belediye Başkanı seçilmesi halinde trafik sorununu çözmek adına hazırladıkları projeleri hayata geçireceklerini anlatan Ekici, hafif raylı sistemi Organize Sanayi Bölgesi'ni kapsayacak şekilde projelendireceklerini vurguladı.