CHP'nin Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi Akharım Beldesi'nden belediye başkan adayı gösterdiği, mevcut partili Belediye Başkanı Nurettin Özdemir'in başörtülü eşi Sevinç Özdemir, "Seçilmem halinde bir değişiklik olmayacak. Sorun olacağını düşünmüyorum" dedi.
Sandıklı'nın kapanmayacak tek beldesi Akharım'ın CHP'li başkan adayı 38 yaşındaki Sevinç Özdemir, ilçe tarihinde ilk kez bir kadının belde belediye başkanı adayı olduğunu söyledi. Akharım halkının yoğun talebi üzerine aday olduğunu belirten Özdemir, "Akharım'a hizmet için yola çıktım" dedi. Sandıktan başkan olarak çıkması halinde beldenin her noktasına, ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet götürmek için gayret edeceğini anlatan Özdemir, "Seçimi kazandığım takdirde eşimin yetiştiremediği parke taşı ve beldenin büyük bölümünde çözülmesine rağmen bir kısmı kalan su sorununu çözeceğim. Kadınların birikim yapmaları, iş sahibi olması için beldeye tekstil atölyesi kurulmasını sağlayacağım. Halkın istekleri doğrultusunda projelerim olacak" dedi.
BEN EŞİME YARDIM ETTİM, ŞİMDİ O BANA YARDIM EDECEK
Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyetin değerlerine saygılı, Atatürk milliyetçiliğini benimsemiş, demokratik bir yapıya sahip olduğunu anlatan Özdemir, "Eşimin görevi bitmek üzere. Ama insanlık görevi hiç bitmeyecek. Ben eşime başkanlığı süresince hep destek oldum. Bundan sonra da eşim ve Akharım halkıyla el ele vererek beldemiz için çalışmak istiyorum" diye konuştu.
BAŞÖRTÜSÜ SORUN OLMAZ
CHP'nin ilk ve tek başörtülü belediye başkan adayı olan Sevinç Özdemir, seçilmesi halinde başörtüsünün sorun yaratmayacağını da söyledi. Hep başörtüsü kullandığını belirten Özdemir, "Seçilmem halinde bir değişiklik olmayacak. Başörtüsünü kullanacağım. Sorun olacağını düşünmüyorum. Benim amacım Akharım'a hizmet etmek. Asıl mutluluğum başkanlığı kazandıktan sonra değil, halkıma hizmet verdikten sonra olacak. Bu vatan bizim. Acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşacağız. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için olacağız. Bu anlayış içersinde geçmişimi unutmadan, halkın içinden çıkmış birisi olarak beldeme hizmet vereceğim" dedi.
KADIN OLARAK DAHA İYİ HİZMET ALACAK
Afyonkarahisar genelindeki belediye başkanlarının büyük olasılıkla erkek olacağını söyleyen CHP Sandıklı İlçe Başkanı Yusuf Öztürk ise büyük olasılıkla Sevinç Özdemir'in Afyonkarahisar'daki tek kadın belediye başkanı olacağını söyledi. Sevinç Özdemir'in belediye başkan adayı olması için vatandaşların büyük talebi olduğuna işaret eden Öztürk, "İlçe örgütü olarak değerlendirdik ve olması yönünde karar aldık. Sevinç Hanım'ın aday olmasından sonra ilçede ve beldede olumlu tepkiler aldık. Sevinç Hanım sandıktan galip çıkarsa büyük ihtimal Afyon'daki tek kadın başkan olacak. Sevinç Özdemir'in nezaketi ve hoşgörüsüyle beldeye çok daha iyi hizmet vereceğine inanıyorum" dedi.